HomeLjepotaBS Španga metoda liječenja uraslih noktiju

BS Španga metoda liječenja uraslih noktiju

BS ŠPANGA je zaista inovativan i moderan način pomoći klijentima kojima nokti na nogama i njihovo urastanje predstavlja problem zbog kojeg ne mogu bezbolno obavljati svoje svakodnevne privatne i poslovne obaveze.

 

Piše: Anela Džerzović vlasnica salona za medicinski pedikir-Evela u Visokom

Biografija: Anela Džerzović rođena je 1990 godine u Visokom. Medicinski pedikir radi od 2016 godine. Obrazovanje i prekvalifikaciju u oblasti medicinskog pedikira stekla je u akademiji Brezar u Sarajevo, i Nea foot klinici u Norveškoj. Iz ljubavi prema ovom poslu, sa svim svojim znanjem i visokim standardima higijene, iza nje je veliki broj riješenih bolnih problema sa stopalima i uraslim noktima.

Gotovo svaka peta osoba ima problem sa urastanjem nokta u meso na nozi. Problemi se najčešće javljaju kod žena, a vrlo često kao posljedica nošenja neadekvatne obuće. Urastao nokat je stanje koje je definisano urastanjem nokta u kožu i meso koji okružuju nokat. Novom metodom – BS Španga se vrlo lako i bezbolno može rijepiti problem, kako i na koji način pročitajte u nastavku teksta koji za časopis BeautiFUL piše vlasnica salona Evela.

Stopala su fizički oslonac tijela pri stajanju i pokretu što je njihov osnovni funkcionalni i ontološki značaj.

Lijepo oblikovana stopala su dio ljudske ljepote i skladne građe, a zdrava stopala su uslov za normalnu funkciju tijela.

Njega stopala podrazumijeva redovni pedikir koji može biti pedikir za zdrava stopala i nokte ili specifični medicinski pediki.

Medicinski pedikir obuhvata cijeli niz rješavanja problema sa stopalima poput uraslih ili gljivičnih noktiju, kurijih očiju i zadebljale kože, uz mašinsko odstranjivanje problema.

Nokti na nogama se sijeku ravno, ne prekratko, uz blago zaobljavanje i oblikovanje rubova turpijom. Na taj način se sprječava urastanje noktiju i formiranje zapaljenskog granuloma i povreda slojeva kože.

Urastao nokat

Stručni naziv „Unguinus incarnarus“ je najčešći problem na stopalima sa kojim klijenti dolaze u naš salon.

Kao jedini salon za medicinski pedikir u BiH koji nudi ovu vrstu usluge za tretiranje uraslih noktiju preporučujemo tzv. BS Špangu. BS španga tretman za ispravljanje se preporučuje kod svih vrsta problema sa uraslim noktima. Činjenica da je aplikacija vrlo jednostavna, brza i moguća na upaljeni, bolni urasli nokat čini ovaj sistem vrlo posebnim.

Na prvom tretmanu problematični nokat se mašinski očisti i priprema za apliciranje BS Španga proteze.

BS Španga funkcioniše tako da se zalijepi za nokat i ispravlja, tačnije odiže ivice nokta. BS Španga se nosi na noktu od 4 do 5 sedmica i mijenja se novom. Svakim lijepljenjem nove BS Špange nokatna ploča se ispravlja i nokat izgleda ljepše i zdravije, a što je najbitnije španga nokat izvlači i drži izvan upaljenog okolnog tkiva koje zarasta i prestaje biti bolno.

Ispravljanje i lijecenje uraslog nokta BS Špangom ponekad je dugotrajan, no učinkovit proces, u zavisnosti od stanja nokta i količini urastanja. Ponekad ne možemo u 30 dana riješiti ono što je zanemarivano ili se dešava godinama, no odmah nakon postavljanja dolazi do olakšanja i prestajanja boli.

Od čega je napravljena BS Španga?

BS Spanga  je specijalna pljosnata opruga napravljena od sintetičkih staklenih vlakana (fiberglas). Ovaj materijal zadovoljava visoke kriterije za stabilnost i elastičnost, kao i jednostavnost za korištenje kada se primjenjuje od strane pedikera ili podiatra. BS Špange su proizvedene u šest korisnih veličina , ali svaka radi na istom principu sile i zakona fizike kretanja. To znači da primjenom špange na bolesni, urasli i deformisani nokat ona prenosi svoju silu izravno na nokat i ispravlja ga u suprotnom smjeru.

Ovom metodom, liječenje noktiju je nježno i pažljivo, te pogodno i za dijabetičare.

BS Španga ne uzrokuje nikakav pritisak prilikom nošenja obuće, udobna je , gotovo neprimjetna, vodootporna i moguće ju je sakriti lakom za nokte.

Tretman se radi sa sterilnim instrumentima

Ovu vrstu tretmana i sve ostale tretmane u našem salonu vrsimo sterilnim, pedološkim instrumentima, uz upotrebu rukavica, antiseptika i drugih mjera sprječavanja infekcija. Preduslov uspješnog tretmana su visoki higijenski standardi, koji se odnose kako na primjenu sterilnih instrumenata tako i na čist prostor za rad.

S obzirom na iskustvo, diplome i certifikate, lično sam i kao profesionalac zadovoljna rezultatima ove metode.

BS ŠPANGA je zaista inovativan i moderan način pomoći klijentima kojima nokti na nogama i njihovo urastanje predstavlja problem zbog kojeg ne mogu bezbolno obavljati svoje svakodnevne privatne i poslovne obaveze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE