Dalila Čulić: Lash Lift tretman preporučujem svim damama koje vole prirodniji izgled trepavica

0

Iako se tretman može ponavljati svakih 6 sedmica i nesmetano raditi tokom cijele godine Dalila stavlja naglasak na nadolazeće vrele ljetne dane u kojima pored svih prednosti koje donosi ovaj tretman dodatno sprječava razmazivanje šminke tokom vrućina.

Dalila Čulić, Mbs Lash Lift edukator i jedan od vlasnika salona „Beauty by Dalila & Kenan“

Make up artistica Dalila Čulić jedna je od vlasnika salona „Beauty by Dalila & Kenan“ u Sarajevu. U proteklih 15 godina iza sebe ima uspješne angažmane na modnim revijama, reklamnim kampanjama, editorijalima, serijalima, filmovima, spotovima i brojnim drugim događajima. Dvojac Dalila & Kenan, sestra vizažistica i brat po zanimanju frizer napravili su spoj svojih profesija unazad 7 godina.

Lash lift je bezbolan keratinski tretman neagresivnog uvijanja i podizanja trepavica koji je osmišljen za sve žene koje ne žele ekstenzije, a žele lijep i zavodljiv pogled. Ovaj tretman sve više dobiva na popularnosti jer je jednostavniji od stavljanja trajnih umjetnih trepavica, jeftiniji i lakši za održavanje, a može jako dobro izgledati, a efekt ovisi o vašim trepavicama. Detaljnije o tretmanu pročitajte u tekstu koji je pripremila Dalila Čulić. Lash lift čini upravo to što mu naziv govori – podiže, uvija i daje definiciju vašim trepavicama, koje su u kombinaciji s bojanjem, tamnije i primjetnije

Šta je tretaman Lash Lift?

Tretman Lash Lift je bezbolan neagresivni hemijski tretman koji podrazumijeva podizanje i uvijanje prirodnih trepavica. U kombinaciji sa farbanjem trepavica ovim tretmanom dobijamo potpuni efekat maskare. Podignute, uvijene, lijepo raspoređene, raščešljane i ofarbane trepavice uveliko daju definiciju očima. Sam proces tretmana traje u sat i petnaest minuta i rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana.

Koliko dugo tretman opstaje?

Efekat tretmana Lash Lift u prosjeku traje 6 do 8 sedmica u ovisnosti od obnavljanja prirodnih trepavica. Dakle, prirodni ciklus obnavljanja prirodnih trepavica je oko 90 dana. Svaki dan ispadne jedna do pet trepavica a u periodu od 4 do 8 sedmica izraste nova trepavica. Sam proces obnavljanja trepavica je individualan, kod nekog se odvija brže kod nekog sporije. Samim tim i efekat tretmana kod nekog traje duže a kod nekog kraće.

Da li tretman može biti štetan?

Ukoliko tretman radi stručna i educirana osoba sa kvalitetnim materijalom ne može se desiti da tretman na bilo koji način našteti prirodnim trepavicama. Također, jako je bitno da se 24h nakon tretmana trepavice ne kvase, da se maskara ne koristi, te da se izbjegava odlazak u saunu i solarij. Nevezano za tretman ono što bih istakla kao jako štetno za prirodne trepavice jeste uvijač za trepavice koji u velikoj mjeri pokida trepavice. Ukoliko već imate želju za uvijenim trepavicama moja topla preporuka je da uradite ovaj tretman. 

Da li je tretman Lash Lift efektan na svim vrstama trepavica?

Naravno efekat tretmana ovisi o stanju prirodnih trepavica ali je u svakom slučaju efektan neovisno od dužine i gustine trepavica. Lash Lift tretman preporučujem svim damama koje vole prirodniji izgled trepavica.

Kad je najbolje raditi tretman?

Iako se tretman može ponavljati svakih 6 sedmica i nesmetano raditi tokom cijele godine stavila bih naglasak na nadolazeće vrele ljetne dane u kojima pored svih prednosti koje donosi ovaj tretman dodatno sprječava razmazivanje šminke tokom vrućina. Također, istakla bih da more kao i sauna apsolutno nemaju nikakav negativan utjecaj na tretman.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here