Jelena Jovanović: Vježbe lica mogu vam pomoći da zadržite i povratite svoj mladalački izgled

0

Uz vježbu lica starimo prirodno, poput njegovane žene zadržavajući svoju autentičnost.  To je koncept slow aging-a, gdje na prirodan način usporavamo znakove starenja. 

Piše: Jelena Jovanović, sertifikovani instruktor joge lica i kreator koncepta Joga lica Jelena

Joga lica je sve popularnija metoda za očuvanje zdravlja kože i smanjenje znakova starenja na prirodan način. Kroz kombinaciju specifičnih pokreta, tehnika disanja i opuštanja mišića lica, joga lica pruža brojne benefite za kožu i cjelokupno blagostanje. U nastavku o tome piše: Jelena Jovanović.

Joga lica nije zamena za zahvate estetske hirurgije i rezultati se ne mogu upoređivati.  Uz vežbu lica starimo prirodno, poput negovane žene zadržavajući svoju autentičnost.  To je koncept slow aging-a, gde na prirodan način usporavamo znakove starenja. 

Ona podrazumeva kombinaciju vežbe mišića lica, samomasaže, akupresure i dodala bih limfne samomasaže.  Cilj vežbe mišića lica je jačanje mišićnih veza, bolja cirkulacija krvi i limfe, poboljšanje tonusa i opuštanje mišića lica. Kao što vežbamo trbušnjake ili bicepse u ovom slučaju vežbom poboljšavamo izgled lica i vraćamo mladolikost i prirodni, zdrav izgled.

Mišići lica su manji u odnosu na mišiće tela, pa su i rezultati brže vidljiviji.  Ali ono što je najveća dobrobit vežbe mišića lica je ustvari taj osećaj smirenosti, povezanosti sa sobom, sa svojim o dodirom…  Da određeno vreme u danu posvetimo samo sebi, što ima višestruke koristi za naše mentalno zdravlje i naša osećanja, jer podstičemo lučenje hormona zadovoljstva. 

Obzirom da je i akupresura deo joge lica, pritiskanjem određenih akupresurnih tačaka na licu utičemo na vitalnost kože, ali i balans unutrašnjih organa. Takođe, bolja cirkulacija obezbeđuje više kisonika i nutrijenata, bolju eliminaciju toksina, što stvara uslove za stvaranje kolagena, toliko važnog proteina da bi naša koža bila i ostala gipka i elastična. 

Sjajna star kod praktikovanja joge lica je prevencija, a da li je ona za vas saznajte u odgovorima na pitanja:

  • Da li biste bile zadovoljne sa rezultatom da kroz vreme sprečite nastanak bora kao i usporite efekat opuštanja kože?
  • Da li biste bile zadovoljne time da imate u svojim rukama tehnike pomoću kojih ćete znati kako da sprečite ili ublažite natečenost i umoran izgled?
  • Da li možete da budete dosledne i uživate u vežbi?

Ako je odgovor da, onda svakako trebate da krenete sa vežbom svojih mišića lica. 

Ono što daje oblik našem licu se nalazi ispod naše kože a to su “masni jastučići” i mišići.  Na gubitak masnog tkiva koji se svakako dešava sa godinama malo možemo da utičemo. Ali možemo vežbom da poboljšamo tonus određenih mišića na licu što će obezbediti koži polju podršku i zaglađeniji izgled. 

Starenje i promene koje godine nose nisu neuspeh. 

Nećemo biti manje poželjne i manje lepe sa godinama, ukoliko prihvatimo sebe i iskustvo koje godine donose. 

Želimo da živimo što duže zar ne?

Zašto onda ne bismo uvek živele svoje najbolje godine, zadovoljne svojim licem bez umora, uživajući u tim trenucima posvećeni samo sebi i svom licu. 

Moj je moto – Lepo lice bez iglice, uvek. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here