HomeLifestyleDžentlmenske frizure ponovno hit! - Javljaju iz Frizerlanda i Alen’s Barbershopa

Džentlmenske frizure ponovno hit! – Javljaju iz Frizerlanda i Alen’s Barbershopa

Praznična euforija, kraj godine i početak nove, tjeraju kompaniju Frizerland je navelo na razmišljanje o novim životnim potezima, uvođenjem manjih ili većih promjena u svakodnevnicu, a kako svaka promjena počinje od kose, tokom trajanja pokreta Movember ozbiljno su razmišljali o tome koja muška frizura će nositi lentu ‘it’ frizure u godini pred nama.

Odgovor su potražili u jednoj od najpopularnijih berbernica u našoj zemlji, Alen’s Barbershop, u vlasništvu mladog i talentiranog berbera Alena Demirovića:

Dolazi novi trend koji mi već duže vrijeme prepoznajemo na glavama najvećih imena u svijetu modelinga. Opet se vraćamo klasičnijim frizurama koje se kreiraju sa više rada sa makazama a manje sa mašinom. Dakle, džentlmenske frizure koje su imidž londonske elite i elite ostalih gradova mode, Pariza i Milana – navedeno je na portalu ove kultne sarajevske berbernice.

‘Only scissors’ šišanje vraća se na scenu

“Ovo je novi trend koji će, sve su prilike, brzo doći i na ulice gradova našeg regiona. Potekao je iz Engleske i širi se velikom brzinom putem društvenih mreža. Samim time, frizerima će biti vrlo lako da ga usvoje i nauče. Onaj ko bude inovativan i prvi u novim trendovima, osjetit će slast zbog zadovoljnih klijenata koji su već duže vrijeme čekali preporuku za nešto novo, za fashion classic cut ili moderno klasično šišanje”, otkrio je Alen Demirović.

Poruka je jasna. Pogledamo li svjetske modne magazine, lookove sa sedmica mode kojih je zbog svjetske pandemije nažalost u posljednje vrijeme bilo manje nego prethodnih godina, ali i pregledamo li pažljivije profile na društvenim mrežama vodećih svjetskih berbera i frizera poput Josha Lamonace, uvjerit ćemo se da se u njihovim kreacijama sve više dominiraju frizure kreirane isključivo makazama.

Valovita kosa bez izbrijavanja sa strane, različiti retro stilovi i duga kosa već daju naznake da će izdominirati u periodu koji je pred nama.

Takozvano muško only scissors šišanje izrodit će modnu scenu koja će vjerovatno podsjećati na devedesete ili možda osamdesete. Već tokom 2022. vidjet ćemo drastične promjene, a od njih nas dijeli samo nekoliko mjeseci.

(Alensbarbershop.ba / Ajdin Latić/ Uvod: Frizerland)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE