Pogledajte koje su to najpopularnije frizure 2021 godine!

0

Početak nove godine, prekid veze, promocija ili preseljenje svi su veliki razlozi da promijenimo frizuru. Nakon dugih i teških 12 mjeseci iza nas, vrijeme je da nastavimo dalje, a nema boljeg načina da to uradimo već da promijenimo frizuru. 

Neke od frizura vraćaju se u prošlost u 70-ih, slojevita kosa, kovrdžave šiške pa čak i mullet. 

Ako niste sigurni da možete izdržavati ovakve frizure, među njima su i jednostavni stilovi za svakoga. Evo koje su to frizure.

Mulet

Biznis sprijeda, parti pozadi. 

Kovrdžave šiške

Dodatak 70-ih odličan je način da osvježimo postojeće frizure. Može se napraviti na bilo kojoj teksturi kose. Prednji dio šiša se suh i ostavlja malo duži. 

Frizura koja ne treba održavanje

Većina nas htjet će jednostavnu frizuru o kojoj se ne mora puno brinuti, pogotovo nakon prethodnog perioda. Za ravnu kosu, šiša se ravno da bi se dobio ‘deblji’ izgled, ujedno s blažim uglovima oko lica. Na valovitoj kosi dodaje se slojeva na vrhu glave, a za kovrdžavu kosu bitno je samo u obzir uzeti dužinu kovrdža i paziti da se ne pokupi nakon šišanja. 

‘Shag’ 

Shag frizura dolazila je i odlazila u prošlosti, ali uz povratak šiški u 2020., sigurno ćemo vidjeti nove stilove shag frizure. Ako se dobro uradi, zaista nema puno brige oko nje, jer sama od sebe komplimentira oblik glave. Shag se više fokusira na slojeve umjesto na dužinu. Izgleda odlično na svakoj vrsti kose, sa ili bez šiški. 

Shaggy slojevi

Za malo ‘tišu’ verziju tu su shaggy slojevi. Ova predivna frizura spoj je sofisticiranog i haotičnog, ako se dobro uradi vrlo je lagana za održavati, a komplimentirat će vaše lice uz pomoć slojeva.

Bob

Dobra vijest za sve fanove boba: braća se u modu. Ova frizura dobro izgleda na svakoj vrsti kose, bitno je samo kako se održava i kako ko voli da je nosi. Bez obzira da li je dužine ramena, vilice ili negdje između, savršen bob se uvijek može prilagoditi. 

Razdvojene šiške

Razdvojene šiške još su jedan trend koji se ponovo vraća u modu. Ne samo da su predivne, već su odlične za izrastanje klasičnih šiški, ujedno dajući sofisticiran izgled. Pored toga što se lako održavaju, komplimentiraju svaku frizuru, neurednu punđu ili zategnuti rep. 

Ekstenzije

Izrastanje kose je spor proces, ali zato imamo prečicu do duge kose. Ekstenzije su odličan način da preskočite neugodne faze dok izrastate kratku kosu. Samo ne zaboravite birati umetke koji odgovaraju vašoj boji i teksturi kose. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here