HomeLjepotaPrednosti parenja lica – zašto treba biti dio rutine?

Prednosti parenja lica – zašto treba biti dio rutine?

Parenje lica može potaći cirkulaciju i hidratizirati vašu kožu. 

Ako ste ikad bili u kozmetičarke vjerovatno je prvi korak bio parenje lica, koji je ujedno jedan i od najopuštajućih trenutaka. Bez obzira da li se radi u stručnjaka ili kod kuće, parenje lica je divan osjećaj koji ima velike koristi za vašu kožu, samo ako se uradi pravilno. 

Parenje lica vas može opržiti pa je bitno da niste preblizu. Lice biste trebali pariti najviše dva puta sedmično, 5-7 minuta. Duže od toga može stvoriti kontra-efekat. 

Pored toga što pruža divan osjećaj parenje ima i koristi za vašu kožu. Nastavite čitati da saznate! 

Hidratizira kožu

Ako je vaša koža suha trebaju vam kreme i ulja. Ako je vaša koža dehidratizirana treba joj hidratacije. Pare za lice odlične su za hidrataciju i ten vašeg lica.

Poboljšava upijanje drugih proizvoda

Para omogućava koži da bolje upija druge proizvode. Aktivni sastojci poput retinola ili C vitamina bolje se upijaju u kožu i postaju efikasniji. 

Omekšava kožu

Pored toga što je koža hidratizirana i lakše upija proizvode,para omekšava kožu zbog čega je proces cijeđenja manje bolan. 

Omekšava začepljenu prljavštinu

Ako imate puno akni ili masno lice, možete omekšati pore uz pomoć pare. Ona otvara začepljene pore, omekšava masnoću, bakterije i prljavštinu koja je začepljena u koži zbog čega se stvaraju akne. Za bolje čišćenje, parite lice nakon čišćenja i tako omogućite lakše upijanje.

Poboljšava cirkulaciju

Dobra cirkulacija pomaže koži da stvara kolagen i elastin koji koži daju mlađi i svježiji izgled. Para poboljšava taj prirodni proces. Pored toga što daje mekanu, čvrstu i sjajnu kožu, pomaže i kod ukljanjanja bubuljica i akni.

Opuštajuće je

Pored svih drugih koristi, parenje lica je opušajući osjećaj. Dodajte ga u nedeljnu rutinu i počastite se relaksacijom. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE