HomeLjepotaOvih 5 koraka će pomoći da pravilno i temeljito očistite lice!

Ovih 5 koraka će pomoći da pravilno i temeljito očistite lice!

Čišćenje lica može se činiti jednostavnim, ali je zapravo umjetnost. 

Naša koža se podmlađuje dok spavamo, zato je vrlo bitno da pravilno očistimo, toniramo i hidratiziramo naše lice. Vjerovatno zvuči komplikovano, ali mi smo za vas pripremili 5 koraka koji to olakšavaju. 

 

Evo kako možete jednostavno očistiti svoje lice u 5 koraka. 

  1. Operite lice mlakom vodom i kremom za čišćenje. Topla voda podiže prljavštinu s vašeg lica, ali vruća će je samo isušiti. Kreme za čišćenje hidratiziraju kožu, ali ako imate puno šminke na licu bolje je da koristite gel za skidanje šminke. Nakon što ste oprali lice, osušite lice tapkajući peškir po licu, umjesto trljanjem. Trljanje će istegnuti vašu kožu i napraviti bore. 
  2. Natopite vatu tonerom i natopite lice, pogotovo problematične dijelove. Ako imate masnije lice, toner će vam pomoći. Ne treba vam puno, jedna natopljena vata je dovoljna.
  3. Serumi su odlični za lice, i ne moraju biti skupi s obzirom da su i jeftinije varijante jednako učinkovite. Jedna ili dvije pumpice dovoljne su za čitavo lice. Ovo je također odličan način da riješite problematične dijelove na koži jer su serumi dobri za sve: protiv starenja, hidrataciju, crvenilo i slično. 
  4. Možete pomiješati serum s hidratantnom kremom. U toku noći aplicirajte jače hidratante, a u toku dana birajte one koji imaju SPF u sebi ako nećete posebno lice namazati zaštitnom kremom.
  5. Zadnji korak – ne zaboravite kremu za oči. Dio ispod očiju ima najtanju kožu i treba mu puno hidratacije. Umasirajte malu količinu na kapke, a ako ćete se poslije toga šminkati pričekajte par minuta da se krema upije. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE