HomeLjepotaSavladajte tehniku stavljanja olovke za oči na pravilan način

Savladajte tehniku stavljanja olovke za oči na pravilan način

Prije nego što se uhvatite u koštac sa komplikovanijim tehnikama nanošenja olovke za oči, morate savladati klasičnu liniju.

Ova tehnika jednostavno prati liniju trepavica sa gornjim i donjim trepavicama od unutrašnjih do vanjskih rubova. Klasične linije možete raditi sa tečnim eyeliner-om, gel eyeliner-om ili običnom suhom olovkom za oči. Ali najveći trik se krije u savladavanju tehnike, bez da samo povlačite linije.

Ukoliko ste u procesu da savladate klasičnu linije koristeći neki od navedenih proizvoda, krenite da pravite male crtice duž kapka što bliže trepavicama. Ove crtice će vam pomoći u daljnjem procesu, jer ćete otprilike znati da li ste na pravom putu prije nego što ih popunite. Kada ste iscrtali na kapku crtice, vratite se na početak i polako popunjavajte prazninu koja je ostala između crtica i trepavica. Pazite da popunjavanje ne prelazi preko crtice, jer vam to označava granicu do koje trebate da idete.

Savjet stručnjaka:

Zaustavite lošu naviku rastezanja kapka pri nanošenju eyelinera-a. Odlučite da ne vučete linije po vašim kapcima, kada to savladate onda zatezanje neće biti potrebno. Bitno je da su vam ruke mirne, sjedite ispred ogledala sa laktom naslonjenim na stol kako bi ruka bila mirna i stabilna. Nakon toga poslušajte savjete koje smo vam gore naveli. Možda prvi put neće ispasti kako zamišljate, ali u životu je sve vježba, pa tako i nanošenje eyeliner-a. Sretno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE