Ervina Škrijelj: Omiljeni trend šminkanja koji se vratio iz prošlosti je stil mačkastih očiju

0

Sve žene vole da imaju iskošene oči što izvlačimo uz pomoć alajnera i vještačkih trepavica, a ja to lično nazivam „Klepoatra stil“.

Piše: Ervina Škrijelj, vizažist

Ervina Škrijelj, rođena 3. Novembra 1979. Godine, je stručnjakinja u svijetu ljepote sa više od 14 godina iskustva kao profesionalni make up artist. Sa obrazovanjem u ekonomiji i računovodstvu, ervina je svoju strast prema šminkanju pretvorila u svoj životni poziv. Kroz svoj rad, ona ne samo da transformiše izgled svojih klijenata, već im pruža i osjećaj samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Njen talenat i predanost čine je istinskim majstorom u umjetnosti šminkanja.

Upoznajte Ervinu Škrijelj, talentiranu vizažisticu čije četkice stvaraju čuda u svijetu ljepote već više od 14 godina. U našem ekskluzivnom intervjuu, Ervina otkriva tajne svog uspjeha kao profesionalnog make up artista, ali i svoju strast prema svakom potezu četkicom. Pripremite se da zaronite u svijet boja, tekstura i transformacija s jednom od najistaknutijih ličnosti u industriji ljepote – Ervinom Škrijelj.

Koji je bio vas najneobičniji zahtjev za sminkanje do sada?

 U praksi uvijek ima neobičnih  zahtjeva, kao što je da klijenti žele make up pomoću kojeg bi izgledali kao poznate ličnosti ili likovi iz igranih i animiranih filmova. Po mom mišljenju ne pristaje sve svakoj osobi i njenim konturama lica, boji kose i mnogim drugim faktorima koji utiču na izvrstan make up.

Kako ste se prvi put zaljubili u svijet šminkanja?

Od djetinjstva sam voljela šminkanje i frizure. Da mi je majka često krila neseser sa šminkom jer je mislila da je prerano i da na to trošim previše vremena. Tako da sam već u osnovnoj školi već šminkala svoje drugarice, komšinice i odrasle devojke za posebne prilike.

Možete li nam podijeliti neke trikove ili savjete za savršeno prikrivanje nedostataka na licu?

Za savršen ten i sve nedostatke na licu najbolje pripremiti kožu lica. Tako što se prvo odradi piling lica, potom kad odredim tip kože nanesem antiokisdacioni sprej za hidrataciju, a zatim nanosim okoločnu hidrantnu kremu i odgovarajući serum. Tako pripremljenoj koži lica pristupam šminkanju sa odgovarajućim linijama kozmetike koji prekrivaju sve nedostatke na licu. Proizvodi iz linije „Kryolan“ imaju savršene pudere koji prekrivaju sve na licu čak i tetovaže

Da li imate omiljeni trend u šminkanju koji se vratilo iz prošlosti?

Omiljeni trend šminkanja koji se vratio iz prošlosti je stil mačkastih očiju koji danas nazivaju blendani eyeliner. Sve žene vole da imaju iskošene oči što izvlačimo uz pomoć eyelinera i vještačkih trepavica, a ja to lično nazivam „Klepoatra stil“.

Koji je bio najveći izazov s kojim ste se susreli u svom poslu kao vizažista?

Najveći izazov u mom poslu vizažiste bio je fashion week gdje sam morala spremiti u kratkom vremenskom roku 20 djevojaka, a da sve bude savršeno po zelji kreatora. Zatim moj prvi masterclass gdje sam imala veliku tremu i pored svog znanja i iskustva kojeg sam stekla. I moje prvo internacionalno takmičenje koje se održavalo u Albaniji među 36 zemalja gdje sam osvojila prvo mjesto u kategoriju fantasy make up.

Kako biste opisali svoj stil šminkanja u tri riječi?

Moderan, atraktivan i privlačan make up prilagođen obliku i crtama lica.

Možete li podijeliti s nama neki nezaboravan trenutak ili priču iz svog salona?

Mogu vam ispričati jednu zgodu iz svog salona, naime došla mi je mušterija koja je bila mlada i ja sam je pitala šta želi. Djevojka mi je pokazala sliku kako želi da izgleda, određenu frizuru i šminku. Naravno odradila sam sve profesionalno u svom stilu i mlada je bila prezadovoljna i oduševljena. Ali kad je došla njena tetka po nju jako se naljutila, nije htjela takvu šminku i frizuru, jer to je platila svekrva koja je željela nešto sasvim drugo što nije odgovaralo mladoj osobi. Tetka je htjela da ispunjavam njene zahtjeve, na šta ja naravno nisam pristala. U nijemom dogovoru sa mladom ispratila sam je sa onim što je mlada željela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here