HomeFitness&zdravljeEvo zašto uvijek trebate nositi kremu za sunčanje 

Evo zašto uvijek trebate nositi kremu za sunčanje 

Većina nas zna zašto je krema za sunčanje bitna u toku ljeta, a to je da bi se izbjeglo gorenje kože i oštećenja, ali zapravo se treba koristiti i iz zdravstvenih razloga.

Uvijek nosite zaštitnu kremu, bez obzira na ten ili boju kože. Krema za sunce datira još iz drevnog Egipta, gdje su se ekstrakti riže i jasmina koristili za zaštitu kože od sunca. Moderne kreme su vodootporne, i dio su mnogih kozmetičkih i beauty proizvoda. 

Do 80% sunčanih zraka prolazi kroz oblake, pa ako mislite da je sigurno izaći bez kreme kad je oblačno – razmislite ponovo. 

  1. Štiti kožu od UV zraka – Oštećenje ozonskog omotača povećalo je rizik od oštećenja od sunca/UV zraka. Zaštitna krema blokira te zrake, uveliko smanjujući rizik od opekotina. 
  2. Smanjuje rizik od karcinoma kože – Karcinom kože nalazi se među najčešćim karcinomima kod ljudi. Desetine hiljada ljudi godišnje oboli od karcinoma, od čega je oko 20% ishoda fatalno. Svakodnevnim nanošenjem kreme, smanjujete rizik od karcinoma do 50%. 
  3. Spriječava prerano starenje kože – Oštećenja od sunčevih UV zraka uzrokuje fotostarenje kože, okarakterisano zadebljanim, naboranim izgledom, diskoloracijom i razlaganjem kolagena koji doprinosi pojavi linija, opuštanju kože i pojavi bora. Istraživanja pokazuju da mlađi od 55 godina koji redovno nanose kremu za sunčanje imaju 24% manje šanse od pojave ovih znakova. 
  4. Pomaže održavanju ujednačenom tenu – Krema za sunčanje pomaže kod sprječavanja diskoloracije i pojave tamnih fleka od oštećenja, omogućavajući vam da održite glatku kožu i ujednačen ten. 

Postignite brončani ten, a zadržite hidrataciju kože uz provjerene i uvijek tražene MegaTan losione za ubrzavanje preplanulog izgleda kože. 

Složit ćete se da koža ukoliko se pravilno ne tretira u solariju ili na suncu može doimati starijom no što jeste, čak suhom i zapuštenom. MegaTan losioni i kozmetika za sunčanje u solariju i na suncu pored ravnomjerne preplanulosti nude savršenu kombinaciju prirodnih sastojaka i vitamina koji će nahraniti i činiti kožu zdravom. 

Novitete iz MegaTana potražite u svim poslovnicama Frizerlanda, a ako želite da vam preplanuli ten pokuca na vrata, naručite ih preko njihovog web shopa: 

Želimo vam nježnu kožu preplanulog tena i dugo ljeto!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE