HomeLjepotaFrizure za okruglo lice

Frizure za okruglo lice

N: 7 laganih frizura za okruglo lice

Idealne frizure za okruglo lice su frizure koje definiraju i čine okruglo lice mršavijim tako što daju iluzuju mekanih uglova umjesto da naglašavaju svaku oblinu i tako čine da lice izgleda okruglije. Svaka žena koja je ima okruglo lice zasigurno je do sada imala gotovo svaku dobru i lošu frizuru na svojoj glavi. E pa, da se ne bi desile sve te loše frizure na vašem okruglom licu, pogledajte neke od super cool frizura koje su idealne za okruglo lice.

Duži slojevi i prirodni valovi

Jedna od najboljih, najprirodnijih i najlakših za održavanje frizura za okruglo lice može se postići ukoliko svojoj frizerki ili svom frizeru kažete da vam slojeve ne odreže prekratko. Večina žena pogriješi zato što žele da im se slojevi i repovi odreći gotovo do dužine šiški u nadi da će to dati balans i spriječiti da se kosa „napuše“. Ovo je totalno pogrešan način da rješavate problem „napuhane“ kose. Ono što je vama potrebno su slojevi koji počinju negdje kod uha, a pošto morski valovi, odnosno look koji izgleda kao da ste se upravo vratili sa plaže, odlično „maskira“ okruglo lice. Dakle, idealno bi bilo da malo izlomite svoju kosu kako se bude sušila da joj date dodatne valove.

Ravna i glatka- SLIKA 2

Sjajna kosa nije samo elegantna, ona je i idealna za okrugli oblik lica, zato slobodno ispeglajte svoju kosu kada god budete imali potrebu da izgledate zanosno. Ravna kosa daje takozvani efekat zavjese koja sakriva sve te nepoželjne obline a vaše lice zauzvrat izgleda duže i mršavije. Prilično zanimljivo, zar ne?

Duga ili kosa srednje dužine- SLIKA 3

Neke od najboljih frizura za okruglo lice mogu se postići samo sa dugom ili srednje dugom kosom. Da, naravno da možete eksperimentisati sa pixie frizurom, ai pošto možda nećete biti sasvim zadovljni rezultatima, bolje je ipak dobro razmisliti. Naravno da se ne morate pretvoriti u savremenu Dugokosu da bi odlično izgledali  – duga kosa treba održavanje i oblikovanje isto kao i kratka. Ovdje dužina ključ te iako vrijedi pravilo, „što duže, to bolje“, vi i dalje možete eksperimentisati sa različitim frizurama sve dok je dužina barem 5 do 7 centimetara ispod vilice.

Sexy polukovrče- SLIKA 4

Kovrče mogu odlično izgledati na okruglom licu sve dok imate na umu nekoliko jednostavnih pravila. Odlučite se za mekane valove umjesto divljih kovrči ukoliko nemate dužinu kose. Svoju kosu uvijte u spirale koje će fino padati umjesto da „lete na sve strane“. Divlje kovrče također su izvodljive, ali ukoliko se za njih odlulčite morate uraditi nešto da ukrotite barem one koje će vam uokviravati lice.

Dugi neuredni bob- SLIKA 5

Vjerovali ili ne, čak i žene sa okruglim licem mogu nositi bob i izgledati odlično. Međutim, za razliku od ostalih oblika lica, okruglo lice ne podnosi bob koji je prekratak ili previše savršen. Ma nema veze, neuredni valoviti bob ionako je bolje rješenje. Hura za bob!

Duge šiške- SLIKA 6

Kada imate okruglo lice, jednostavno se morate oprostiti od nekih frizura i prigrliti neke druge koje su isto tako šik i zanimljive. Vaše šiške mogu imati slojeve koji mogu biti punk i moderne, možete ih skloniti u stranu ili se odlučiti za tupe cool šiške – prilično je sve dozvoljeno, sve dok ne podrazumijeva ekstreme kao što su prekratke šiške ili šiške koje su pretanke.

Balerina punđa- SLIKA 7

Ukoliko imate okruglo lice zasigurno ste primjetili kako sve one divne punđe i poni repovi koji super izgledaju na drugima, na vama jednostavno nisu ok. Probali ste sigurno furati klasični poni rep, klasičnu punđu u kombinaciji sa mačkastom šminkom, ali ni sa tim niste bili zadovoljni. Srećom, postoji rješenje! Ova balerina punđa idealno je rješenje za podignuti tip frizure za okruglo lice. Pokušajte i nećete se pokajati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE