HomeLifestyleIspucali vrhovi

Ispucali vrhovi

N: 7 načina da izbjegnete ispucale vrhove

Bez obzira šta vidite ne televiziji, ispucali vrhovi nisu nešto što možete popraviti. Određeni regeneratori i proizvodi možda mogu privremeno prikriti ispucale vrhove, ali oni su i dalje tu te će se pokazati ponovo kada isperete proizvod iz kose. Umjesto da se brinete oko toga kako popraviti ili prikriti ispucale vrhove, trebali biste se brinuti o tome kako spriječoti nastanak ispucalih vrhova u prvom mjestu. Fokusirajte se na promjene koje trebate uraditi da biste osigurali da vaša kosa bude prekrasna i slobodna od ispucalih vrhova, odličan početak vaše borbe protiv nastanka ispucalih vrhova jeste čitanje ovog članka. Pa krenimo!

ISHRANA

Sve ste vi ovo čulu i ranije. Pravilna ishrana i unos dovoljne količine tečnosti nije samo dobra taktika za zdravlje vašeg tijela nego i za zdravlje vaše kose. Konzumiranje zdrave hrane čini da vaša kosa raste zdravo i snažno bez ispucalih vrhova. Dakle, ukoliko imate problema sa ispucalim vrhovima, napravite izmjene u vašoj prehrani i unosite više tekučine. Voda je uvijek najpametniji izbor.

VIŠE REGENERACIJE I HIDRATACIJE

Vašoj kosi je potrebna vlažnost, puno i puno vlažnosti! Da biste kosu održali adekvatno hidriranom, morate koristiti regeneratore i balzame koji će joj dati upravo to; hidrataciju. Maske i kreme za kosu također su odličan izbor za davanje dodatne hidratacije vašoj kosi. Svi ovi proizvodi lagani su za pronaći u drogerijama, ali i običnim trgovinama i bez ikakvih problema se mogu uvrstiti u vašu svakodnevnu ili sedmičnu beauty rutinu.

MANJE ŠAMPONA

Šampon je možda odličan za čistoću vaše kose, ali šampon također i eliminiše prirodna ulja iz kose koja spriječavaju nastanak ispucalih vrhova. Ukoliko svakonevno kosu perete šamponom, onda je misterija ispucalih vrhova na vašoj kosi riješena. Da, često pranje kose šamponom uzrokuje nastanak ispucačih vrhova, a jedini način da ovo izbjegnete jetste da kosu ne perete svaki dan.

TOPLOTA

Ukoliko sve pravilno radite, a i dalje vam nije jasno kako imate ispucale vrhove, odgovor je vjerovatno toplota. Ako često koristite peglu, fen ili figaro vi svojoj kosi uzrokujete ozbiljnu štetu. Toplota isušuje kosu, a suha kosa lakše puca i tako nastaju nepoželjni i ozloglašeni ispucali vrhovi. Kosu pokušajte prirodno sušiti bez fena, a za volumen, valove i kovrče pokušajte koristite viklere.

PLIVANJE

Da li uživate u izležavanju pored bazena i lijenom plivanje u toplim ljetnim mjesecima? Koliko god večina nas uživa u ovim ljetnim aktivnostima, one su također još jedan odgovor na pitanje, „zašto imam ispucale vrhove?“. Sunce, slana voda i klorin isušuju kosu, oštečuju je i urokuju nastanak ispucalih vrhova. Rješenja: Nosite šešir dok se sunčate, kapu za plivanje dok se kupate ili jednostavno na kosu nanesite neke zaštitne proizvode koji na tržištu današnjice zasigurno ima u izobilju.

SUŠENJE RUČNIKOM

Dakle, svi znamo da sprave za oblikovanje kose, iako su jako korisne, mogu oštetiti i isušiti vašu kosu, pa ih samim time treba rijeđe koristiti ili se opremiti nekim super kvalitetnim aparatima koji će oštečenja svesti na minimum. No, da li ste znali da svoju kosu možete jako puno ošteti i ukoliko je grubo sušite ručnikom? Da, dobro ste pročitali. Naime, kosa je jako osjetljiva na oštećenja kada je mokra i kada je sušimo ručnikom trebamo to raditi nježno, bez grubih pokreta i previše zavrtanja i potezanja.

NEREDOVNO ŠIŠANJE

I konačni odgovor na pitanje „zašto imamo ispucale vrhove?“, jeste nerodovno šišanje. Možda nije ptrebno da kosu šišate svakih 6-8 sedmica, ali ćete ipak trebati posjećivati svog frizera ili frizerku svakih 3-4 mjeseca da biste izbjegli zamršene, bezživotne i ispucale vrhove. Često šišanje možda nema nikakve veze sa bržim rastom kose, ali će vam povremeno šišanje osigurati zanosnu i zdravu kosu i zdrave vrhove.

I da li sada znate zašto imate ispucale vrhove? Ma dajte, nakon čitanja ovog članaka zasigurno nećete odgovoriti sa „Nemam pojma!“.

Previous articleKratke frizure
Next articleFrizure za okruglo lice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE