HomeLjepotaGreške koje činite kod prekrivanja puhica i akni – evo koje će...

Greške koje činite kod prekrivanja puhica i akni – evo koje će vam tehnike pomoći!

Bez obzira je li vam dan na poslu jedan od uspješnijih ili vam frizura nikada nije izgledala bolje – jedna puhica može pokvariti čitav dan. Ne samo da bole, već ih je i teško sakriti.

Iako su puhice i akne raznih veličina i oblika, postoji nekoliko tehnika uspješnog prekrivanja uz pomoć šminke.

Ne dopuštate puhicama da pravilno zacijele

Natrpavanje šminke po puhicama ne samo da će ih učiniti još vidljivijima, nego će i usporiti njihov proces zacjeljenja. Nije ih dovoljno samo prekriti i nadati se da će magično nestati – potrebno je liječiti kožu ispod šminke. Kada puhica izraste treba joj dati vremena da se zaliječi prije nego što je počnete pokrivati šminkom. Nikada ne treba pokrivati tek izraslu puhicu, pogotovo ako je ranica otvorena ili ste je tek iscijedili. U nekim se slučajevima zbog toga može pogoršati.

Koristite prljave četkice za šminku

Spužvice i četke se moraju redovno prati da se na njima ne bi nakupljale bakterije koje pogoršavaju akne i puhice. Stručnjaci kažu kako bi se četkice (pogotovo one koje se koriste oko očiju) trebale čistiti bar dva puta mjesečno.

Ne hidratizirate kožu dovoljno

Čak i ako vam ne iskaču puhice, hidratiziranje kože je korak koji se mora uraditi prije šminkanja. Tako se koža omekšava i lakše nanosi puder ili korektor. Njega kože je bitna, ali je posebno bitna ako osoba ima problem s puhicama ili aknama. Možete pratiti svoju rutinu, ali uvijek dodatno hidratizirajte kožu. Bitno je da su svi suhi predjeli kože dobro hidratizirani.

Ne koristite korektore u boji

Ako savladate tehniku korištenja korektora u boji, to će postati vaše tajno oružje u borbi protiv dosadnih puhica, pogotovo ako su kod vas crvenije. Korektori zelene boje su posebno korisni kod crvenijih puhica ili tamnih ožiljaka od akni, ali koristit će i žuti. Dovoljna je manja količina.

Boja korektora vam ne odgovara

Baš kao i kad biramo dobru nijansu pudera, bitno je izabrati pravilnu nijansu korektora pogotovo ako pokrivamo puhice i akne. Ako je boja presvijetla a puhica je ispupčenija na koži, neće se uklopiti s ostatkom lica. Ako koristite presvijetao korektor to je kao da ga stavljate u centar pozornosti, umjesto da ga sakrijete.

Ne koristite dobre četkice za šminkanje

Da bi se puhice uspješno prekrile bitno je koristiti adekvatne četkice i ostale alatke. Stručnjaci kažu kako spužvice mogu istaći puhice, dok ih povlačenje četkom može sakriti. Međutim, drugi makeup artisti dodaju kako koriste kombinaciju koja je još uspješnija. Prvo prekriju puhice četkom, a onda završe izglađivanjem puhice uz pomoć spužve. Za potpuno prekrivanje preporučuje se korištenje suhe spužve.

Stavljate previše šminke

Jedna od lekcija ljepote je ta da previše proizvoda za prekrivanje puhica može samo pogoršati situaciju. Previše pudera može aknama i puhicama dati dodatnu teksturu, zbog čega ona postaje još uočljivija. Prvo hidratizirajte suha područja na licu. Ako imate korektor u boji, prvo njega nanesite pa onda puder. Ravnom četkicom lagano utapkajte korektor na željena područja. Nanosite tanki sloj jedan za drugim dok akne ili puhice ne ‘nestanu’.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE