Ilda Mehinović: Brow lift tretman može biti efikasan za različit tip obrva i oblika lica

0

Kako je brow lift jedan od najtraženijih naših tretmana, potražnja edukacija za istim je iznimno velika. Posebno u zadnje dvije godine.

Intervju: Ilda Mehinović, brow artist

Mehinović Ilda, rođena 01.06.’97. godine. Završila je biotehnički fakultet u Bihaću, smjer zaštite okoliša, i time stekla stručno zvanje bachelor zaštite okoliša. Još od malena pokazivala je interesovanje za umjetnost, odakle se i rodila ljubav prema šminkanju, a potom i uljepšavanju obrva. Iako je imala u planu da se nakon fakulteta bavi navedenom profesijom, životni put ju je odveo na drugu stranu upoznavši Elmu Beganović. I tada počinje da malena curica u njoj ostvaruje svoje dječije snove. Ubrzo završava nekoliko edukacija iz oblasti ljepote i tu počinje njena priča. Završila je edukacije poput threading obrva (oblikovanje obrva koncem), brow lift, farbanje obrva hennom i klasičnom bojom, lash lift,  usavršavanje za šminkanje i slično. Za vrlo kratko vrijeme postala je prepoznatljiva po svom radu. Ubrzo stiče i zvanje edukatore za tretmane koje izvodi u salonu. Jedna od najtraženijih edukacija jeste zapravo za brow lift.

Zajedno sa Ildom Mehinović, istražujemo sve prednosti i detalje tretmana brow lifta, koji postaje sve popularniji u svijetu estetike i oblikovanja obrva. Sa trajnošću, prirodnim izgledom i efikasnošću kao ključnim karakteristikama, otkrijte kako ovaj tretman može transformisati vaš izgled i istaći ljepotu vaših obrva.

Koje su prednosti brow lift tretmana u poređenju sa drugim metodama oblikovanja obrva?

Brow lift/laminacija obrva ima nekoliko prednosti u poređenju sa drugim metodama oblikovanja obrva:

 • TRAJNOST – Brow lift može trajati 3 – 6 sedmica, što je duže u odnosu na pojedine metode oblikovanja obrva kao što je na primjer velovima za obrve i slično.
 • PRIRODAN IZGLED – Brow lift pomaže u oblikovanju obrva na način da održava prirodan izgled čineći ih gustim i punim bez potrebe za dodatnim svakodnevnim popunjavanjem. 
 • EFIKASNOST – Postupak brow lift tretmana je relativno brz i može se uraditi kroz 45-60 minuta što je praktično za osobe sa punim rasporedom.
 • MANJE ODRŽAVANJE – Nakon brow lift tretmana potrebno je kraće vrijeme za održavanje obrva u poređenju sa drugim metodama, jer se obrve zadržavaju u željenom obliku duže vrijeme. 

Kako se može brow lift tretman kombinirati sa drugim uslugama u vašem salonu kako bi se postigao sveobuhvatan estetski izgled?

Brow lift može se kombinirati sa različitim uslugama u salonu kako bi se postigao sveobuhvatan estetski izgled. Neke od usluga u našem salonu sa kojima se može kombinirati tretman brow lift jesu:

 • Microblading ili puder obrve – Nakon brow lifta, microblading ili puder obrve mogu dati dodatnu definiciju i punoću obrvama, stvarajući savršen oblik i boju. Bitno je napomenuti da se brow lift izvodi najmanje 24-48h prije tretmana kao što su microblading ili puder obrve. U suprotnom, radi se tek nakon 15 dana kada se koža potpuno oporavi od navedenih tretmana. 
 • Lash lift – Predstavlja tretman koji se koristi za podizanje i uvijanje prirodnih trepavica kako ni se postigao efekat trajno ubijenih i podignutih trepavica. Kombinacija ova dva tretmana predstavlja efikasan da se istovremeno postigne naglašen izgled trepavica i obrva, smanjujući vrijeme provedeno u salonu. 

Kombinacija ovih usluga klijentima može pružiti potpun estetski doživljaj, naglašavajući ljepotu i definiciju obrva uz istovremeno poboljšanje općeg izgleda.

Da li postoji određeni tip obrva ili oblik lica za koji je brow lift tretman najefikasniji? 

Brow lift tretman može biti efikasan za različit tip obrva i oblika lica. 

 • Guste i neukrotive obrve – Osobe sa ovakvim tipom obrva mogu imati značajnu korist od brow lifta, jer ovaj tretman pomaže u oblikovanju i disciplinovanju dlake, čineći ih izgledom urednijom i definisaniji. 
 • Tanke obrve – Kod osoba sa ovim tipom obrva, brow lift može dati privid punoće i volumena, stvarajući iluziju punih i gustih obrva bez dodatnog popunjavanja šminkom.
 • Asimetrične obrve – Za osobe sa ovim tipom obrva, brow lift može pomoći u postizanju simetrije i balansa, oblikujući obrve koje doprinose harmoničnom izgledu lica. 
 • Ovalno lice – Brow lift može naglasiti prirodan izgled obrva kod osoba sa ovalnim oblikom lica, doprinoseći skladnom izgledu lica i ističući oči.
 • Gusti luk obrva – Osobe sa izraženim lukom obrva mogu dodatno naglasiti taj karakterističan oblik pomoću brow lifta, što doprinosi definiciji i dramatičnosti izgledu obrva. 

U suštini, brow lift može pogodan za različitim tipove obrva i oblika lica pružajući dugotrajan i prirodan izgled obrva.

Koje su najčešće zablude ili nedoumice koje klijenti imaju u vezi sa brow liftom i kako ih prevazilazite? 

Neki od najčešći zabluda ili nedoumica koje klijentice imaju u vezi sa brow liftom su:

 • STRAH OD OŠTEĆENJA OBRVA – Klijentice se često pitaju može li brow lift oštetiti njihove obrve, gdje im mi objasnimo da se sam tretman izvodi sa dermatološki ispitanim, antialergijski

 materijalom koji je ne dovodi do oštećenja dlake, što više u sklopu ovog tretmana koristi se preparati koji dlaku čine zdravijom i sjajnijom. 

 • TRAJANJE REZULTATA – Klijenti mogu biti zabrinuti u vezi trajanja rezultata i da li će im obrve biti prirodne po završetku tretmana. Tu im je bitno naglasiti da rezultati traju 3-6 sedmica, a obrve će izgledati prirodno uz pravilni njegu. 
 • BOLNOST POSTUPKA – Neki klijenti mogu biti zabrinuti zbog eventualne nelagodnost tretmana, gdje im je potrebno naglasiti da je sam tretman totalno bezbolan. 
 • REZULTATI NA RAZLIČITIM TIPOVIMA OBRVA – Klijenti se mogu pitati da li će brow lift dati iste rezultate na njihovim specifičnim obrvama. Tu je bitno samo da im objasnimo da je to tretman koji se može prilagoditi različitim tipovima obrva kako bi se postigao željeni izgled.

Prevazilaženje ovih nedoumica uključuje pružanje detaljnih informacija klijentima, osiguravanjem njihove sigurnosti tokom tretmana, kao i pružanjem uvid prethodnih radova kako bi imali jasniju sliku krajnjih rezultata. Također, veoma je važno otvoreno razgovarati sa klijentima i odgovoriti na sva njihova pitanja kako bi se osiguralo njihovo povjerenje i zadovoljstvo tretmanom.

Kakva je trajnost ovog tretmana i koliko često se preporučuje ponavljanje brow lift tretmana radi održavanja željenih rezultata?

Trajnost brow lifta može varirati, ali obično traje između 3-6 sedmica u zavisnosti od individualnih faktora tip kože, brzina rasta dlaka i održavanje. Nakon ovog perioda rezultati postepeno blijede zbog novog rasta obrva. Preporučuje se ponavljanje brow lift tretmana nakon ovog vremena kako bi se održao željeni izgled i oblik obrva. Mnogi klijenti biraju da tretman ponove nakon 3-6 sedmica kako bi održali željeni izgled svojih obrva. Ipak, ovo može varirati u zavisnosti od individualnih preferencija i potreba klijenta. Neki klijenti žele da se produži period između tretmana, dok drugi žele da češće rade korekcije radi intenzivnijeg efekta.

Kako se pripremiti za brow lift tretman i koje su najvažnije post-tretmanske smjernice za optimalne rezultate. 

Priprema za brow lift tretman: 

 • Obrve moraju biti čiste i bez ostataka šminke ili ulja. Prije tretmana potrebno je izbjegavati upotrebu proizvoda za njegu obrva i lica kako bi se potpuno osiguralo preparata za brow lift tretman. 

Post – tretmanske smjernice za oprtimalne rezultate: 

 • IZBJEGAVANJE VODE!!! – Prvih 24h izjebavati doticaj obrva sa vodom kako bi se osigurala maksimalna efikasnost proizvoda za brow lift.
 • NE DODIRIVATI OBRVE – Tokom prvih nekoliko sati nakon tretmana,  izbjegavati dodirivanje obrva kako bi se spriječilo  pomjeranje i deformacija dlaka.
 • IZBJEGAVATI PROIZVODE ZA NJEGU OBRVA – U prvih 24h je potrebno izbjegavati upotrebu proizvoda za njegu i stiliziranje obrva (npr. šminke, gelova i sl.) kako bi se osiguralo optimalno fiksiranje dlake. 
 • REDOVNO ČETKANJE OBRVA – Nakon 24h potrebno je redovno začešljavati obrve kako bi se održao oblik i tekstura dlake.
 • IZBJEGAVANJE VRUĆIH KUPKI I SAUNA – Tokom prvih nekoliko dana nakon tretmana, poželjno je izbjegavanje vrućih kupki, sauna kako bi se produžila trajnost brow lifta. 

Pravilnim pridržavanjem ovih smjernica omogućava optimalne rezultate i samo tim produžuje vijek trajanja brow lifta. 

Da li nudite individualne ili grupne edukacije o brow lift tretmanu i kakva je potražnja istih? 

Sve edukacije koje nudimo u našem salonu mogu se organizirati na različite načine, u zavisnosti od potreba i ciljeva polaznika. Neki od načina organizacije edukacija jesu individualne ili grupne, s tim da su u našem slučaju invidulne edukacije više zastupljene. Kako je brow lift jedan od najtraženijih naših tretmana, potražnja edukacija za istim je iznimno velika. Posebno u zadnje dvije godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here