Imaš pjegice? Ova 3 trika su za tebe!

0
414

Ako si među onim djevojkama koje imaju pjegice, sigurni smo da nisi oduševljena tom činjenicom. Iako pjegice na obrazima i nosu mogu biti slatke i privlačne, vjerojatno uporno razmišljaš kako ih sakriti.

Zlatna sredina

Ako želiš sakriti pjegice onda ti svakako treba korektor. Biraj korektore koji imaju dobru moć prekrivanja, u nijansi koja je između boje tvoje kože i pjegica.

Ako koristiš svjetlije korektore, riskiraš da ti na licu ostanu sivkaste, vidljive mrlje. Korektor u nijansi pjegica učinit će tvoje lice grubim i potpuno neprirodnim. Isto pravilo vrijedi i za izbor tekućeg pudera. Boja tekućeg pudera mora odgovarati tvom tenu.

Nemoj birati nijansu pudera tako što ćeš ga nanijeti na unutarnji dio ruke, jer ćeš tako sasvim sigurno pogriješiti. Nanesi tekući puder na gornji dio šake ili na vrat.

„Baking” kao rješenje

Kad naneseš korektor, ostavi ga na licu nekoliko minuta prije nego počneš s razmazivanjem. Baking tehnika će ti biti od koristi i kad je puder u prahu u pitanju. Odaberi puder koji ti osigurava dobru prekrivenost, ali ne pretjeruj s količinom. Previše pudera će samo istaknuti nedostatke lica, a ti ćeš izgledati dosta starije.

Skreni pažnju na nešto drugo

Ako ne želiš prekrivati pjegice puderom, onda možeš skrenuti pažnju, tako što ćeš naglasiti usne. Odaberi ombre usne ili neki sličan look i sigurni smo da će tvoja misija biti uspješna.

make-up.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here