Irma Mandžuka: Volim svoj posao, jer usrećujem žene

0

San skoro svake žene je da ima lijepe obrve, lijepe usne ili eyeliner, ali obrve su definitivno tretman koji se najviše traži. To više nije hir, to je potreba. I veliko je olakšanje da u svako doba dana izgledamo lijepo i sređeno. A što i da ne, kad već imamo priliku!

Piše: Irma Mandžuka, PMU artist

Irma Mandžuka, PMU artist iz Bugojna već dugi niz godina radi tretmane trajne šminke u salonu “Lady DI”. Također je rukovodilac Edukativnog centra “Lady DI” gdje možete završiti sve edukacije kao što su: trajna šminka obrva, usana i eyeliner, brow stilista, nokte, pedikir i suhapedukura, trepavice, trermane lica i maderoterapiju.

Irmino primarno zanimanje su tretmani trajne šminke obrva, usana i eyelinera. To je njena najveća ljubav i tu je ispunjena do kraja. Sa svim svojim klijentima ima posebnu vezu i prije svakog tretmana detaljno objasni šta je dobro za njih a šta ne.

Kada po završetku tretmana moje klijentice od dragosti krenu da me grle, ljube je neopisiva sreća i zadovoljstvo. To je je moj vjetar u leđa.

Neizmjerno volim svoj posao jer se svaka žena sa sređenim obrvama promjeni na bolje. Bude zadovoljnija sobom i sretnija. Od prvog dana mog poslovanja, za žene oboljele od karcinoma koje su uslijed terapije ostale bez obrva, besplatno radim tretman, da im barem malim dijelom pomognem u njihovoj borbi.

Mnogo live edukacija, online edukacija, i mnogo klijenata je iza mene, odavno sam prestala da brojim. Ali dalje rado idem na seminare, i masterclassove kad god je to moguće, jer naš posao je takav da uvijek nešto novo izlazi, a mi moramo pratiti trendove.  

San skoro svake žene je da ima lijepe obrve, lijepe usne ili eyeliner, ali obrve su definitivno tretman koji se najviše traži. To više nije hir, to je potreba. I veliko je olakšanje da u svako doba dana izgledamo lijepo i sređeno. A što i da ne, kad već imamo priliku!

I pored toga što je trajna šminka već duži period hit u cijelom svijetu, i dalje su mnoge žene u nedoumici uradit ili ne uradit taj tretman. Vrlo često pri dogovoru imam pitanja kao sto su: ”Da li je moguće da je to tako lijepo”, ili “Da li mogu zaista imati ovako lijepe obrve”..

Moj topli savjet za sve vas: Obrve su okvir ili ram za vaše lice, i jako je bitno da znate koliko je važno da izgledaju najbolje. 

Manje dlačica u području obrva razočaravajuće je i za žene i za muškarce. Ironična je činjenica koliko žene provode vremena uređujući svoje obrve, a koliko im to ustvari ne uspijeva.

Zbog čega dolazi do gubitka dlaka na obrvama?

Mnogo je razloga zašto gubimo dlake na obrvama. Neki od razloga koji pridonose da obrve nestaju su: hormonalne promjene, genetika, godine pretjeranog i neopreznog čupanja, nutritivni nedostaci, normalno starenje folikule dlake i slično.

Samim tim se javlja želja svake žene da joj obrve izgledaju lijepo. Tokom proteklih nekoliko godina mnogi koriste tehnike Microblading što znači iscrtavanje obrva i microshadig što znači sjenčanje obrva, ili kombinacija ove dvije tehnike koje su u posljednje vrijeme sve veći hit.

Microblading – malim potezima iscrtavamo dlačice obrva koje nedostaju pomoću ručnog alata. Ovaj alat ne prodire duboko u kožu nego stvara male ogrebotine koje prenose polutrajni pigment u kožu.

Trajnost ove tehnike može varirati ovisno o određenim čimbenicima, ali obično traje između 12 mjeseci i 2 godine. Tako da, ukoliko imate masnu kožu vi ćete imati potrebu češće radit dopunu, a osobe sa suhom kožom imaju prednost jer kod njih boja u obrvama ostaje dosta duže.

Što su puder obrve?

Drugačija metoda postizanja izgleda punijih obrva je tehnika koja se zove puder obrve. Obrve ponekad poznate kao ombre obrve ili microsjenčanje, donekle su sličan postupak kao i kod micoblading-a, ali imaju neke dodatne prednosti. Mnoge žene preferiraju ovu metodu zbog njenog mekog i prirodnog izgleda. Također, kod puder obrva koristim tehniku “sjenčanja”obrva, jer te obrve daju izgled punoće, dajući im tako izvrsnu definiciju. U početku se obrve mogu činiti tamne, ali brzo izblijede i dobiju mek i nježan izgled.

Puder obrve je kozmetička tehnika polutrajne šminke dizajnirana za stvaranje obrva s mekim efektom pudera, vrlo sličnim šminki u prahu. Efekat pudera se radi tehnikom sjenčanja uz pomoć aparata za trajnu šminku, s kojim ujedno i radimo trajnu šminku usana i eyeliner. Za klijentice koje svakodnevno crtaju obrve, ovo može biti nevjerojatno prekrasno rješenje. Također je izvrsna alternativa za klijente koji nisu dobri kandidati za Microblading ili Combo Brows jer im je koža previše masna, sjenčanje je prikladno za bilo koji tip kože! Nakon 6-8 sedmica, ukoliko je potrebno radi se korekcija, ili ako im iz bilo kojeg razloga želite dodati veću gustoću.

Kod 99% mojih klijenata nije potrebna nikakva korekcija. Preporučujem godišnju dopunu, odnosno po potrebi, kako bi se održala oštrina i svježina boje. Svako može drugačije doživjeti proces blijeđenja i zapravo se sve svodi na tip kože i način života.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here