Ivana Božić: Umjetnička duša u svijetu manikira

0

Njega ruka je obavezna, ali sterilan materijal je ono što bi nam trebali pružiti kozmetički saloni.

Manikir je umjetnost i praksa njegovanja i uljepšavanja noktiju. Kroz povijest, njegovanje noktiju bilo je dio ljudske kulture i estetike. Danas, manikir nije samo rutinski postupak, već je postao popularan način izražavanja stila i kreativnosti kroz dizajn noktiju. Manikir uključuje različite tehnike, postupke i proizvode koji se koriste za njegu noktiju, oblikovanje, poliranje i lakiranje. Neki od osnovnih koraka u manikiru uključuju oblikovanje noktiju, uklanjanje zanoktica, poliranje površine nokta i nanošenje laka.

Recite nam nešto o sebi?

Zovem se Ivana Božić, imam 35 godina i 6 godina živim u Staroj Pazovi. Put mi je šarenolik: od umetničke duše, preko studenta Pravnog fakulteta, pa do manikir majstora.

Kada ste se počeli baviti ovim poslom i otkud ljubav prema istom?

Neko sam ko se bavio administrativnim poslom, ali u težnji za harmoničnijom radnom sredinom stvorila sam sopstvenu, i to u nail sferi. Rekla bih da je taj izbor bio logičan. Oduvek sam imala uredne nokte, samo sam sada odlučila biti ta koja će to omogućiti drugima, i eto, to radim već 4 godine. Jednom kada uzmete turpiju i četkicu u ruke, to vas samo obuzme, i ne stajete. Zelite da naučite još, i još…

Kako je organiziran vaš radni dan?

Noć pre pogledam raspored za sutrašnji dan, da li radim nokte ili obrve. Pripremam radni prostor, i da mi na dohvat ruke bude sve što mi treba za rad. Nakon svakog klijenta odvojim vreme da prebrišem sve iza njega, i pripremim se za sledećeg. Dan završavam sterilizacijom alata, za čega mimo redovnog posla sa klijentima ode dosta vremena, ali bez toga ne mogu da zamislim rad.

Koji su tretmani koje imate u salonu i recite nam nešto više o tome?

U ponudi su ojačavanje noktiju sa ruskim manikirom u tehnici gellaka, rubber baze ili poly gela, lux tretman za negu ruku, i dizajn obrva. Gel godinama ne radim, jer su rubber baze dovoljno čvrste, a nema turpijanja, samo treba znati savršeno iznivelisati materijal. Poly gel je inovativan materijal koji je kombinacija gela i akrila, te odgovara na izazove najzahtevnijih nokatnih ploča, Sa njime se mogu dodati ćoškići nokta koji nedostaju, ispraviti nokti koji padaju na dole, a postoji i u tečnoj varijanti poput rubber baze. Od skoro radim i dizajn obrva koji podrazumeva čupanje obrva pincetom i voskom, i farbanje farbom ili kanom.

Da li su klijentice prezahtjevne i kakvi su im utisci?

Mogu reći da imam klijente koji tačno znaju šta hoće, i imaju visoke standarde. To me samo motiviše da budem bolja, a rad sa njima je pravo zadovoljstvo.

Koji su vam planovi za dalji rad?

Volela bih da se posvetim edukacijama drugih u sferi ruskog manikira, a od usluga želim da uvedem brow lift gde bih zaokružila priču sa obrvama. Svakako, stalna usavršavanja su u ovom poslu obavezna, i uvek imate mogućnost da naučite nešto novo.

Poruka za naše čitatelje

Volite sebe, i brinite o sebi. Negujte vaše ruke i nokte, i idite na mesta gde će pred vas staviti sterilan alat u kraft kesici. Svaka žena treba da brine o svom estetskom izgledu, a naizgled male stvari kao što su uredni nokti i obrve učiniće veliku stvar za vas. vi to zaslužujete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here