Ivana Pribisalić: Savremena umjetnost frizerstva

0

Strast prema savršenstvu i njegovanju kose.

 Sa srcem punim strasti prema savršenstvu i njegovanju kose, Ivana, vlasnica frizerskog salona Natali u Splitu, svoju karijeru nije samo izabrala, već je svoju strast pretvorila u stvarnost. S godinama posvećenog rada i neprestanog usavršavanja, Ivana je postala ne samo edukator, već i dobitnica prestižne nagrade za nadarene frizere.

Piše: Ivana Pribisalić

Imam 41 godinu. Živim i radim u Splitu. Vlasnica sam frizerskog salona Natali u Splitu. Jako puno sam uložila u edukacije i konstantno se educiram i učim i donosim novitete u svoj salon . Edukator sam i 2020 godine osvojila sam nagradu NTVA ZA WELLA NATJECANJE u tehnici balayage. 

Otkad znam za sebe moj jedini izbor i jedina opcija je bilo biti frizer, nikad nije postojalo ništa drugo, jednostavno obožavam svoj posao i smatram se jako sretnom osobom što svaki dan radim nešto što zaista volim i posao u kojem uživam, u kojem se mogu izraziti i što kroz posao i svoje radove mogu vratiti osmjeh nekome  na lice. Zaista smatram da je danas frizerstvo umjetnost.

Jako se trudim svojim klijentima pružiti najbolju moguću uslugu, kvalitetan rad, kvalitetne proizvode, invidualan pristup i konstatno usavršavanje i educiranje i praćenje trendova.

Moja najveća ljubav i strast u poslu su korekcije boja i pramenovi.

Najveća “problematika” i korekcija što veći izazov i transformacija, to sam ja sretnija. Volim izazove u poslu i od “nemogućeg ” napravit moguće. Jednostavno uživam u tom da kosa koja je u zaista u lošem stanju i sa lošim radom napravit nešto lijepo i gledati tu kosu kako se transformira u lijepu ,njegovanu kosu koja raste.

U mom salonu sa sigurnošću mogu reći da 70% posla je baziram na korekcijama boja i izradi  pramenova, to su sve radovi koji oduzimaju puno vremena i strpljenja, ali smo po tom postali prepoznatljivi i traženi. Najtraženije tehnike su airtouch, balayage , babylight općenito sve vrste pramenova, najbitnije je da su plave. Temelj svega je njegovana kosa i zbog tog mi je njega kose jako bitna, i svoje klijente redovito upozoravam i educiram kako kod kuće njegovati kosu, koje proizvode koristiti. 

Često im kažem  da bilo koji moj kolega ili ja može napraviti najbolje pramenove ili boju na svijetu, ali naš posao tu završava a Vaš krece, jer sad je na Vama red da kosu njegujete i koristite adekvatne proizvode za Vašu kosu , da dođete odraditi salonsku njegu i održavanje, bar jednom u mjesec i pol dana jer je to ipak dubinska njega i više će nahranit kosu jer to je ključ svega.

Ako zajedno surađujemo imat ćemo rezultate i savršenu kosu.

Jako puno vremena je uloženo u edukacije i usavršavanje na masterclassove od svjetskih priznatih frizera, dosta mi ljudi i klijentica kaže pa što više imaš učit, smatram da uvijek ima prostora za učit i napredovat. Znanje je jedina stvar koju nam nitko ukrasti ne može i sa samim tim mogu ponudit nešto drugačije i novo svojim klijentima.

Moja poruka je dobro promislite kad birate svog budućeg frizera i kome svoju kosu dajete u ruke i da radi sa njom. Kosa je najljepši ukras na ženi i kad je jednom nestručno odrađena proći će dug period da opet se vrati i da bude lijepa i njegovana. 

Čuvajte je i pazite, ulažite u nju i imat ćete najljepši mogući ukras !!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here