Jelena Došen: Ljubav prema modi datira iz djetinjstva

0
600

Unikatne haljine studija Camelina Atelier, stvaraju zadovoljne klijentice kojima je kvalitete na prvom mjestu.

Camelina Atelier je svijet elegantnih tkanina, predivnih dizajna i nevjerojatne kreativnosti. Mjesto gdje se snovi o savršenim haljinama ostvaruju. Ovdje se stvara čarolija koja će vas obuzeti i pretvoriti vašu viziju u stvarnost. Svaka haljina je pažljivo izrađena s ljubavlju prema detaljima i pažnjom posvećenom svakom šavu.

Recite nam nešto o sebi i predstavite Camelina Atelier.

Ja sam Jelena Došen, do skoro Medarević, bivsa reprezentativka Srbije u odbojci. Inače potičem iz ovih krajeva, rođena sam u Drvaru 1992 god, ali od ’95 godine živim u Beogradu. Prošle godine u maju sam se vratila u svoje krajeve, ljubav je ta koja me je dovela nazad, tako da je Banja Luka od skoro moj grad.

Camelina atelje je nastao spontano. Oduvek sam gajila ljubav prema modi i imala jako veliku želju da se oprobam u tom svetu. Sasvim slučajno sam upoznala pre svega danas moju veliku prijateljicu, a onda i saradnicu i moju šnajderku sa kojom sam i krenula u sve ovo. To je žena koja stvara magiju i žena koja uspe da me iznenadi svaki put i da napravi šta god da zamislim.

Otkud ljubav prema ovome poslu i kad ste odlučili da se bavite ovim?

Ljubav prema modi sam gajila od malih nogu, bavila sam se pre odbojke manekenstvom, ali ja volim da se našalim sa mojim roditeljima da im još nisam oprostila što su me odvratili od toga, međutim ne mogu mnogo ni da se žalim jer mi je odbojka donela mnogo toga u životu, pre svega mnogo prijateljstava koja traju i dan danas i koja su prerasla u kumstva. Međutim, izgleda kada nešto mnogo želite da na kraju kakav god put da ste imali, nekako vas život navede na ono što najviše volite. Pre tačno 8 meseci sam odlucila da uđem u ovaj posao i mislim da sam uradila pravu stvar, ali to ćemo ostaviti vremenu da pokaže.

Šta Vas najviše inspiriše da radite?

Ako pričamo o inspiraciji, kada je ovaj posao u pitanju inspiraciju pronalazim u sebi. Rasla sam uz oca i majku koji su ni iz čega stvorili nešto, borili se i iz dana i dan sve više verovali u ono što rade. Dovoljna inspiracija mi je to što volim estetski momenat i obožavam da vidim oduševljenje devojke kada obuče haljinu i u njoj se oseti prelepo i savršeno. Prosto, volim drugima da udovoljim, to me čini srećnom zaista.

Koji su trendovi u svijetu haljina koje nudite klijenticama?

Što se trendova tiče, iz godine u godinu možemo videti kako se trend menja. Ali ono što po meni nikada neće izaći iz mode jeste klasika. Rekla bih ove godine da su upravo to bile najpopularnije haljine, duga, klasična sa određenim detaljem ili šlicem. 

Kako dolazite do kupaca i na koji način distribuirate svoje proizvode?

Kada su klijenti u pitanju, pre svega volim da upoznaju mene, moj život i način na koji ja to radim. Instagram i tiktok su trenutno vodeće platforme gde možemo predstaviti i sebe i svoj prozivod, tako da sam se i ja bazirala najviše na to. Gradim nešto malo drugačije od klasičnog butika ili salona venčanica i haljina. Upravo preko tih platformi devojke najviše dolaze do mene, međjutim ja najviše volim preporuku, jer kada je devojka zadovoljna od toga nema bolje reklame.

Koliko vremena je potrebno da finalni proizvod predstavite publici na instagramu?

S obzirom da volim da radim polako i da svaku haljinu u saradnji sa mojom šnajderkom napravim najboljom mogućom, kada kažem to, mislim i na kvalitet, a i na sam izgled i kroj haljine, ponekad taj proces može trajati malo duže. Jedina olakašavajuća stvar jeste što u Camelina ateljeu ne postoji ista haljina u različitim veličinama, već su haljine unikatne i može je poneti jedna devojka taj dan, to nam skraćuje vreme u samoj izradi s obzirom da je sve ručni rad.

Da li su klijentice prezahtjevne i kakvi su utisci klijenata?

Iskreno za sada se nisam susretala sa nekim prezahtevnim devojkama, uvek se trudim da pronađemo nešto što najviše odgovara i ono što je bitno jeste da ta devojka bude zadovoljna. Za mene nema zahtevnog klijenta, jer polazim od sebe, kada nešto uzimam želim da mi bude savršeno. Pogotovo što mom oku retko šta može da promakne kada je estetski momenat u pitanju.

Kakvi su Vam dalji planovi?

Što se daljih planova tiče, to prepuštam Bogu. Normalno je da imam neke zamisli i želje, ali ne volim previše daleko da gledam. Ono što je sigurno jeste da spremamo nove kolekcije i da osluškujem devojke sta žele. Idem stepenik po stepenik. Mislim da je pre svega bitno voleti svoj posao, biti vredan, konstantno ulagati u svoje znanje, osluškivati klijente i sigurna sam da uspeh onda ne izostaje.

Poruka za naše čitatelje.

Ovo je pre svega poruka za mlade ljude koji tek ulaze u posao. Osluškujte sebe, to što osećate iznutra, što vam dolazi iz duše, to je sigurno ispravna stvar. Ne bojte se, verujte u sebe, vredno radite na sebi, poslušajte šta imaju da vam kažu stariji i mudriji, ali pre svega slušajte svoje srce, borite se na pravedan način , činite dobro drugima bez ikakvog očekivanja da ćete dobiti nešto za uzvrat i sigurna sam da će vas Bog nagraditi. Usponi i padovi su neminovni, ali nikada se nemojte predati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here