HomeInspirativne pričeJelena Mandić: Make-up industrija danas napreduje vrtoglavom brzinom

Jelena Mandić: Make-up industrija danas napreduje vrtoglavom brzinom

Osnova dobre šminke je njegovana koža.

Intervju: Jelena Mandić, vizažist

Jelena Mandić je u januaru proslavila 15 godina rada u beauty industriji. Po struci je diplomirani grafički dizajner. 

 Za portal BeautiFUL smo razgovarali sa Jelenom Mandić, vizažisticom sa adresom u Novom Sadu. Otkrila nam je na koji način prati trendove i koliko je bitno da šminkeri budu upućeni u make-up tendencije u svijetu kao i da ulažu u svoje znanje.

Za početak recite nam nešto više o sebi, kada se javila ljubav prema makeup-u?

Moje ime je Jelena i ponosno mogu da kažem da sam ovog januara proslavila 15 godina rada u ovoj predivnoj industriji. Šminkanje je ujedno i jedini posao kojim sam se ja zapravo ikad bavila. Po struci sam diplomirani grafički dizajner, ali ta struka mi očigledno nije bila suđena. U toku studiranja sam počela sa šminkanjem da se bavim iz hobija, međutim spontano je iz hobija preraslo u nešto mnogo više i lepše. Diploma fakulteta stoji trenutno negdje u nekoj fioci. Šminkanje kao hobi omogućilo mi je da istražujem različite sfere sopstvene kreativnosti i ono što me toliko dugo drži u ovoj industriji je upravo to, beskonačna i neograničena mogućnost sopstvenog izražavanja i kreativnosti.

Na koji način pratite trendove i koliko je bitno da šminkeri budu upućeni u make up tendencije u svijetu kao i da ulažu u svoje u znanje?

Trendove danas najviše nameću društvene mreže, međutim ja nisam neko ko baš slepo prati svaki trend. Rekla bih da imam neki sopstveni filter za trendove, usvajam samo ono što odgovara mom senzibilitetu. Ukoliko mi nešto estetski ne prija oku, prosto preskočim, ma koliko trenutno to bio trend. Više se trudim da negujem stil koji neće biti prolazan. Make-up industrija danas napreduje vrtoglavom brzinom i nije uvek lako uhvatiti korak sa novitetima, zato su edukacije i seminari bitni da se vidi nesto novo ili usvoji nešto što nam može olakšati posao. Ulaganje u znanje nikada nije i neće biti promašena investicija.

Koji proizvod smatrate da je osnova dobre šminke, proizvod u koje bi žene uvijek da investiraju?

Znam da očekujete da kažem neki magičan proizvod, ali osnova dobre šminke je negovana koža. To je deo gde savetujem da se najviše ulaže. Na dobroj i negovanoj koži sve dobro stoji, ma kog cenovnog ranga bio proizvod. Zato moj glas dajem za preparate za negu.U suprotnom, ni najskuplji makeup proizvod na svetu nema efekta.

Kako postići prirodan izgled kože, a da šminka bude postojana na visokim ljetnim temperaturama?

Najbitnije je znati šta nam je prioritet kod pudera, koja pokrivna moć, kakav finish efekat i raditi u tankim, tankim slojevima. Beauty blender nam može biti veliki saveznik u postizanju takvog izgleda i opet naravno dobra priprema kože pre samog šminkanja. Takodje puder u prahu je ključni igrač kod borbe sa visokim temperaturama, ali znam da dosta žena preskače upravo taj korak. Verujem da je tu nekad uključeno i neznanje prilikom upotrebe takvih proizvoda, pa im je možda lakše da taj korak jednostavno preskoče.

U čemu žene najviše pretjeruju kada se šminkaju same i koje su to najveće make up greške?

Rekla bih da sve žene najviše muči odabir boja, tonova i podtonova. Čitava nauka se danas krije u tome, a ko nije mnogo upućen, eto pogodnog tla za mnoštvo grešaka. Lepota je zaista u oku posmatrača i ono što je možda za mene preterivanje, za nekog je lepo i obrnuto. Nema univerzalnog ili savršenog recepta za lepotu, sve je vrlo individualno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE