Monika Šetka: Trendovi se ne trebaju slijepo pratiti

0

Danas je vrlo lako doći do make up trendova uz pomoć društvenih mreža i interneta općenito.

Intervju: Monika Šetka, make up artist.

Monika Šetka živi i radi u Čitluku. Ima 22 godine i završila je srednju ugostiteljsku školu, pohađala je i fakultet Predškolskog odgoja, ali ipak se odlučila za beauty svijet. 

Danas vam predstavljamo Moniku. Razgovarali smo o make up trendovima, ali i gdje to griješimo kada je u pitanju šminka. Više donosimo u nastavku. 

Za početak recite nam nešto više o sebi, kada se javila ljubav prema makeup-u?

Ljubav prema makeup-u se javila jako davno, još prije 7 godina, kada sam se i sama krenula šminkati. I tako malo po malo sam krenula šminkati mamu, prijateljice, rodice i susjede, i ta ljubav je bila sve veća. Vidjela sam u sebi da bi to mogla nekada u budućnosti raditi i tako sam počela, prvo svoje bližnje pa onda i ostale žene i cure koje su rezervirale termine. Otišla sam na svoju prvu edukaciju i tu je počela moja priča. Klijentica za klijenticom, rad, upornost, nove edukacije i ulaganja su me dovela do toga da ovo postane moj primarni posao.

Na koji način pratite trendove i koliko je bitno da šminkeri budu upućeni u make up tendencije u svijetu kao i da ulažu u svoje znanje?

Danas je vrlo lako doći do novih trendova jer nam društvene mreže iz dana u dan nameću neke nove stvari, trikove i proizvode. Smatram da je jako bitno da smo upućeni što se događa u beauty industriji, ali se trendovi ne trebaju slijepo pratiti. U redu je izvući nešto za sebe i to primjenjivati ali svi trebamo ostati autentični i posebni u onome što radimo.

Koji proizvod smatrate da je osnova dobre šminke, proizvod u koje bi žene uvijek da investiraju?

Kao i svaki šminker rekla bi njega i priprema kože ali pored toga smatram da je osnova dobre šminke i nešto u što vrijedi uložiti svakako tečni puder i puder za setiranje. Jako je bitno da lice ne izgleda “cakey“ i prljavo.

Kako postići prirodan izgled kože, a da šminka bude postojana na visokim ljetnim temperaturama?

Mislim da se ne treba pretjerivati sa količinom i slojevima, i da sve to treba dozirati da bude lagano na koži te istovremeno dugotrajno.

U čemu žene najviše pretjeruju kada se šminkaju same i koje su to najveće make up greške?

Mislim da često pretjeruju sa bronzerom, a greške sa kojima se susrećem svakodnevno su te da im je puder previše taman ili previše svijetao i rekla bi da griješe pri crtanju obrva gdje im početak obrve ostane previše jak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here