Mirna Imamović: Higijenski tretman lica je idealan za uklanjanje svih nečistoća koje se nakupljaju na licu 

0

Higijenski ili klasični tretman lica dio je lične higijene. Treba ga raditi jednom mjesečno zato što je lice svakodnevno izloženo smogu, dimu cigareta, UV zračenju, atmosferskim promjenama, ostacima šminke itd., koji se ne mogu odstraniti isključivo proizvodima za kućnu njegu.

Recite nam nešto više o sebi i Vašem djelovanju u beauty industriji?

Zovem se Mirna Imamović i uspješno poslujem kao vlasnica i radnica u Kozmetičkom salonu “Urban” u Kaknju već šest godina. Moj ulazak u beauty svijet obilježila je edukacija za gel tehniku u Magnetic nail akademiji 2012 godine. Danas moju karijeru prati veliki broj završenih edukacija iz oblasti manikira, estetskog i medicinskog pedikira, njege lica i tijela. Tretnutno sam uspješna studentica Zdravstvenog fakulteta – smjer Kozmetologija na Sveučilištu “Vitez” u Travniku. 

Higijenski tretman – recite nam nešto više o ovom tretmanu?

Higijenski ili klasični tretman lica dio je lične higijene. Treba ga raditi jednom mjesečno zato što je lice svakodnevno izloženo smogu, dimu cigareta, UV zračenju, atmosferskim promjenama, ostacima šminke itd., koji se ne mogu odstraniti isključivo proizvodima za kućnu njegu. Tretman podrazumijeva površinsko čišćenje kože, peeling, omekšavanje kože radi lakše i bezbolnije komedoekspresije, darsonvalizaciju (dezinfekciju i zatvaranje pora) te umirujuću masku i kremu prema tipu kože. U okviru klasičnog tretmana se može raditi i masaža, ukoliko stanje kože to dozvoljava. Higijenskim tretmanom ne dobiva se samo čišćenje lica, već i hidratacija, pojačana mikrocirkulacija, što direktno stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji koži daju elastičnost i čvrstoću. Također, ovaj tretman je i priprema za sve druge tretmane lica. 

Koje doba godine je idealno za ovaj tretman? 

Kako je higijenski tretman preporučljivo raditi jednom mjesečno, nema prepreka od strane vremenskih uslova i godišnjih doba. Nakon tretmana, klijenti mogu normalno nastaviti sa svojim aktivnostima. 

Da li je namijenjen za sve tipove kože ili ipak se treba obratiti pažnja kada se radi ovaj tretman?

Jeste, tretman je namijenjen svim tipovima kože. Uz pravilnu procjenu tipa i stanja kože te adekvatan izbor kozmetičkih preparata od strane kozmetičara/kozmetologa, optimalan rezultat ne može izostati. Prepreke za izvođenje tretmana postoje samo ako je koža lica u takvom stanju da bi određeno tretiranje izazvalo njezino još veće oštećenje. 

Imate li poruku za čitatelje?

Kako je koža čovjekov najveći organ, svaka promjena na istoj može ukazati na neki zdravstveni problem. Stoga, potrebno je obratiti pažnju kako je njegujemo i iznutra i izvana. Željela bih još naglasiti da je prednost preparativne u odnosu na dekorativnu kozmetiku mnogo bolja opcija za lijepu i njegovanu kožu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here