HomeInspirativne pričeJovanka i Anja: Majka i kćerka u beauty industriji

Jovanka i Anja: Majka i kćerka u beauty industriji

Ne srećemo tako često da majka i kćerka zajedno uljepšavaju žene. Majka frizerka, a kćerka svojom laganom rukom uljepšava lica, sve na jednom mjestu. Naš tim BeautiFUL je zaintrigirala ova priča, te smo rado razgovarale sa Jovankom i Anjom Malbašić, salon REXONA.

Kako je krenula Vaša priča? 

Naime, sve je počelo poprilično spontano i iznenada. Moja majka radi kao frizer već 25 godina i dok sam još bila srednjoškolka pričale smo o tome kako bi izgledalo da radimo zajedno. Mamina želja je ipak bila da ja upišem fakultet, koji god želim, jer u beauty industriju mogu da se uključim kada god. I tako je i bilo. S obzirom da sam ja zaljubljenik u make-up od kada znam za sebe, samim tim često sam šminkala mamu a i drugarice za neke manje prilike, došle smo na ideju da u beauty svijet uđem kao šminker. To se činilo kao idealan potez, klijentice mogu da urade frizuru u salonu a odmah poslije bi prešle kod mene na šminku što je samim tim dosta olakšavajuće jer ne moraju da se voze sa jednog kraja na drugi. Ja sam u novembru 2021. završila kurs šminkanja kod moje drage Dragane Bajić iz Gradiške i nakon mjesec dana samostalne vježbe, 4. decembra, jedan dan pred svoj rođendan počela sam da radim sa klijentima. S obzirom na to da istovremeno studiram i radim, moji radni dani su uglavnom vikendom.

Možemo zamisliti samo kako jedan Vaš zajednički dan u salonu izgleda interesantan. Možete li opisati jedan Vaš dan zajednički? 

Jeste, zaista bude intresantan. Recimo da najčešće zajedno radimo subotom. U zavisnosti kada su nam naručeni prvi klijenti, volimo da ustanemo poprilično rano, spremimo se i zajedno odemo u salon. Naša jutarnja rutina jeste da zajedno sa Aleksandrom, djevojkom koja je moja desna ruka u salonu i veliki drug,  popijemo kafu na miru, uz razgovor kako planiramo da protekne taj dan. Subotom sa radom obično počinjemo u 7h, uključimo muziku i bacamo se na posao. S obzirom da sve tri zaista volimo ono što radimo i volimo svoje klijente uvijek je tu odeđena doza smijeha i šale koja nam pomogne da zaboravimo na umor koji dođe nakon dugog vremena provedenog na nogama. U zavisnosti od obima posla taj dan, obično doručkujemo oko 10h a nekada to zna biti i u 13h. Ono što nas najviše raduje tokom našeg radnog dana jeste osmijeh i oduševljenje klijenata kada završimo i frizuru i šminku, zaista je neprocjenjivo. Žene koje se ne šminkaju često ili nemaju priliku za to nam kažu da su se ponovo zaljubile i zavoljele sebe. I to nam je uspješno ispunjen dan. 

Pretpostavljamo da će na naše slijedeće pitanje odgovor biti DA ili se ipak varamo? Da li nekada između Vas dođe do nesuglasica u odabiru frizure za planirani make up ili obrnuto, odabir make up-a koji se planirao na frizuru odabranu? 

Pa iskrene da Vam budemo nije nam se još desio taj momenat što ne znači da neće. Naravno uvijek jedna drugu pitamo za mišljenje ukoliko za nešto nismo sigurne ili sugerišemo ako nešto nije kako treba. Anja je ta koja uvijek voli da isprati nešto što je u trendu iako to u tom momentu nije po mom ukusu ali nađemo kompromis. S obzirom na to da je ona mlađa, ona obično prati po društvenim mrežama šta je to što mlađe djevojke vole a ja sam tu da to sve ispratim i naravno da damo sve od sebe.  

Jovanka koliko ste ponosni na vaš rad i činjenicu da sa svojom kćerkom provodite puno više vremena nego neki drugi roditelji? 

Prije svega sam srećna i zadovoljna pa onda i ponosna na svoj rad jer znam koliko je tu uloženo truda, rada i svakodnevnog učenja. Brojni seminari, mnogo kolega, nekoliko stotina zadovoljnih klijenata i 25 godina radnog iskustva stoje iza mene i na to sam ponosna. Zaista sam i srećna što imamo priliku i mogućnost da Anja i ja radimo zajedno. Anja je naslijedila od mene taj osjećaj za svijet ljepote, što se tiče i frizura i šminke a često mi i pomogne u salonu kada smo u gužvi. Nas dvije i inače provodimo dosta vremena zajedno i najbolja smo drugarica jedna drugoj a evo sada smo zajedno još jače i u beauty svijetu.   

Anja, isto pitanje bismo postavili i tebi? Koliko si ponosna na činjenicu da dosta vremena provodiš sa svojom majkom, koja ti je pretpostavljamo, životni učitelj?

Nema ništa ljepše nego provoditi vrijeme sa svojom majkom, meni je to isto kao da sam sa najboljom drugaricom. Mama je zaista tu da mi ispuni svaku želju i da svaki moj san ili pogura ili pretvori u stvarnost. Samim tim beskrajno sam zahvalna i ponosna na sve što je uradila i što radi za mene i nekada imam osjećaj da ne znam da to pokažem na pravi način, ali čovjek se uči dok je živ a ja ću se potruditi da moj ostvareni uspjeh bude znak zahvalnosti za sve i učini ju ponosnom. Zahvalna sam za način vaspitanja, za sve savjete i kritike koje nekada rado, a nekada nerado prihvatam, ali tu smo da guramo jedna drugu i da budemo najbolja verzija sebe. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE