Jovica Ličenik: Dobrodošli u našu novu poslovnicu „Cosmetic Shop“

0

Gradiška je bogatija za još jedan nov i moderan Cosmetic Shop pod vodstvom Jovice Ličenika i kompanije LNB TRADE d.o.o. Cilj kompanije je u narednom periodu omogućiti proizvode na dohvat ruke, te u svim većim gradovima BiH otvoriti po jednu poslovnicu. 

Jovica Ličenik, vlasnik kompanije LNB TRADE d.o.o.

U razgovoru sa Jovicom Ličenikom, osjetili smo veliko zadovoljstvo zbog uspješno odrađenog posla, a u pitanju je novootvorena poslovnica u Gradišci. Cilj kompanije i Jovice jeste da njihovi proizvodi budu svima pri ruci, te da u svakom gradu svi zaljubljenici kozmetike imaju priliku obići poslovnicu i kupiti proizvode. Sve o projektu i ciljevima i kako je proteklo otvaranje poslovnice, pročitajte u nastavku teksta.

Jovice prije svega čestitamo na novootvorenom Cosmetic Shop-u u Gradišci. Kako i kada se rodila ideja za otvaranje još jedne poslovnice?

Hvala Vam na čestitkama i na tome što ste uvijek uz nas i što pratite i podržavate naš rad. Ideja za novu, modernu poslovnicu se rodila tako što smo imali dosta upita kako da svi građani, koji vole da vode računa i njeguju svoju kosu i tijelo, jednostavno kupe kvalitetne profesionalne preparate i pribor.

Koji sve brendovi i proizvodi se nalaze u Cosmetic Shop-u?

U našoj novoj maloprodaji COSMETIC SHOP 2 imamo preko 30 različitih brendova za njegu kose, tijela, lica, noktiju, trepavice, kosa za nadogradnju, aparati i pribor za kosu, tijelo i depilacijui itd. Da ne bi sve pojedinačno nabrajao predlažem da prvo slobodno vrijeme iskoristite da posjetite našu poslovnicu i uvjerite se u kvalitetnu ponudu i pristupačne cijene.

Kolika je bila potreba i potražnja frizera i generalno kupaca za proizvode i novu poslovnicu? 

Kao što sam rekao, imali smo dosta upita kada će naši proizvodi biti dostupni u slobodnoj prodaji, jer mnogo kupaca nije moglo jednostavno doći do profesionalnih preparata koji su im potrebni da efikasno riješe neki problem sa kosom, tjemenom, licem ili jednostavno žele kvalitetnu njegu a i frizerima i kozmetičarima je sada mnogo lakše jer imaju svoje omiljene proizvode, sa kojim rade u salonima, na dohvat ruke.

Vaš cilj je da u narednom periodu u svakom većem gradu u BiH otvorite po jednu poslovnu jedinicu. Kada vaši kupci mogu očekivati realizaciju cilja? 

Da, naš plan je da u svim većim regionalnim centrima otvorimo po jednu maloprodaju ovakvog tipa. Kada će to biti realizivano, to zavisi od mnogo faktora, a na neke mi ne možemo utjecati. Važno je da imamo ideju i viziju a realizacija će ići nadam se brzo i efikasno.

Da li će frizeri sa kojima radite ili generalno vaši budući klijenti imati neke pogodnosti u poslovnicama?

Odlično pitanje, to interesuje sve naše komitente i one koji će to uskoro biti. Naravno da smo napravili plan izdavanja kartica, za pravna lica tj. frizerske i kozmetičke salone, sa kojima će ostvariti posebne popuste u našim radnjama.

Kako je prošla cijela organizacija od ideje do realizacije, kada pričamo o poslovnici u Gradišci?

Organizacija kod nas je uvijek efikasna jer cijela naša porodica je u ovom poslu i svi znaju šta u kojem trenutku treba da završe, tako da to funkcioniše odlično. Enterijer i kompletan izgled poslovnice, koji će se preslikavati i na ostale poslovnice, smo također osmislili i realizovali sami vođeni našim dugogodišnjim iskustvom.

Da li nam možete prenijeti malo atmosfere sa dana otvaranja?

Otvaranje je proteklo u radno-slavljeničkoj atmosferi jer smo to osmislili tako da svi kupci na taj dan ostvare popust od -20% a gosti i svi posjetioci su dobili posebne poklone. Posebno zadovoljstvo mi je bilo primijetiti da je veliki broj naših kupaca, prijatelja i sugrađana podržalo naš trud i zalaganje i pridružilo nam se na dan otvaranja ove poslovnice, na čemu smo im beskrajno zahvalni.

Spomenuli ste i WEB SHOP preko kojeg ćemo svi moći kupovati, o kojoj je platformi riječ?

Tako je, iako je mnogo “toplije” i komfornije kupovati proizvode kada su fizički i vizuelno dostupni, vidjeti kvalitet proizvoda, miris i pakovanje a posebno olakšava razgovor i preporuka naših prodavača, kako i ostali i mi se moramo prilagođavati novom, bržem načinu života i poslovanja tako da završavamo našu novu, modernu i preglednu internet platformu www.cosmeticshop.ba gdje će svi kupci pronaći informacije koje su im potrebne a također i napraviti porudžbinu njihovih omiljenih proizvoda uz dostavu kurirskom službom u sve gradove BiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here