HomeKosaK18 – Jedina formula koju će vaša kosa (ikad) trebati!

K18 – Jedina formula koju će vaša kosa (ikad) trebati!

O efektima jednog tretmana za kosu najbolje govore: 1. sama kosa klijenta, i/ili 2. frizer koji ne samo da intenzivno koristi proizvod u svom salonu, nego i odluči osobno zastupati brend koji je ponosni vlasnik jednog takvog ‘produkta’.

Intervju: Sead Nunić, ambasador brenda K18

Razgovarala: Irena Fišić

Priču o “K18 – efektu” odlučili smo vam predstaviti očima poznatog ‘hair transformatora’ Seada Nunića, Šapčanina sa zagrebačkom adresom koji u salonu Hair Vision svoje vizije savršene kose pretvara u stvarnost, a sve uz pomoć profesionalne K18 maske i mist-a koje koristi uz gotovo svaki salonski tretman kojeg radi. Dok smo K18 profesionalne proizvode i masku ‘za kod-kuće’ imali priliku upoznati u Frizerland poslovnicama i online platformama, ovaj put smo odlučili o njima proćaskati sa Seadom, čije su nas K18 prezentacije na nedavno održanom Neum Hair Weeku i naravno, Sajmu BeautiFUL22 u Sarajevu očarale i učinile da sumanuto tražimo K18 i ne osvrćemo se natrag. Pa da krenemo:

Fišić: Seade, kako je uopće počela tvoja priča s K18? Kako si, zapravo, otkrio K18 koji je sada, kako si već rekao, uvršten u gotovo svaki tehnički proces koji radiš na kosi svojih klijenata? 

Nunić: O K18  dugo sam slušao, i moram reći da me je cijela priča jako zainteresovala. Poslije godinu dana istraživanja, riješili smo da ga ubacimo u naš salon. Kao što sam i mislio, bila je to ljubav na prvi dodir! Već poslije prvog klijenta, znao sam da će to biti proizvod bez kojeg nećemo više raditi hemijske procese! Kao što sam rekao, u našem salonu više nije pitanje da li žele K18, već je on u sklopu svake kolorizacije, pramenova…

S obzirom da smo poznati po makeover – ima i kolorima, negdje je bilo i logično da započnemo saradnju sa njima. Također, direktor kompanije je u meni prepoznao ono što je ovom brendu potrebno, i obrnuto. Tako sam ubrzo postao i ambasador K18  za cijeli Balkan.

Fišić: Znamo da K18 pokazuje svoje supermoći prilikom blajhanja i ekstremnog izbjeljivanja, no, da li ga ponekad koristiš i na tamnoj kosi, i ako da – u kojim slučajevima?

Nunić: K18 nije samo predviđen za blajhanje. K18 čine mist (zaštita) i maska (njega za kosu). Maska se uvijek preporučuje, pogotovo jer pomaže pigmentima da se bolje vežu za dlaku i dublje prodru u istu. I naravno, ova maska dlaku čini mekšom i sjajnijom.

Fišić: Da li svojim klijentima preporučuješ i korištenje K18 leave in maske kao ‘domaću zadaću’? Koliko je bitna kućna njega s K18?

Nunić: Kućna njega je najbitnija, ljudi ne mogu očekivati da urade jedan tretman u par mjeseci i da kosa bude dobra, a predhodno godinama rade blajh na kosi. K18 je “must have” za doma!

Fišić: Da li K18 proizvodi pomažu i kod prirodno suhe, frizzy kose? 

Nunić: Da, nevjerovatno je to da su nam neke klijentice rekle da su im se vratile lijepe, prirodne lokne, koje su se izgubile prilikom dugogodišnjeg blajhanja i farbanja. Jako pomažu!

Fišić: Podijeli s nama neko najzanimljivije iskustvo vezano za K18, možda neku reakciju klijenta ili slično, ako postoji.

Nunić: Možda će vas ovo nasmijati, ali je istina. Na jednom seminaru smo pitali kolege za njihova iskustva i jedan cijenjeni kolega je ispričao kako je jednom prilikom masirao noge supruzi, ali nije imao nikakvu kremu pa je uzeo je K18 masku koja mu se našla pri ruci. Rekao je da mu žena nikada nije imala ljepše i mekše pete! K18 maska jako je hidrantna, što se pokazalo i u tom slučaju. Od tada samo koristi K18!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE