HomeLjepotaKako da izgledam odmornije? Naučite kako pravilno koristiti i nanositi korektor!

Kako da izgledam odmornije? Naučite kako pravilno koristiti i nanositi korektor!

Ako vam je ikad neko rekao da izgledate umorno, znate koliko to može biti dosadno. Iako se to može činiti dobronamjernim i empatičnim, ako se već osjećate iscrpljeno, ne treba vam dodatna potvrda drugih ljudi. Da, umorni ste. Šta ćete učiniti povodom toga? Ako to ne uključuje uvlačenje u krevet i zaboravljanje obaveza, ne želimo to čuti!

Iako je najbolje rješenje za borbu protiv umornog izgleda više spavanja, to nije uvijek izvodljivo. Možda ćete morati ostati budni do kasno radeći na velikom projektu zbog posla. Možda patite od nesanice. I, znate, svi imamo one večeri u kojima gubimo pojam o vremenu dok provodimo vrijeme na Instagramu i TikToku.

Veliki trik? Korektor ispod očiju, očito. Ok, da. Čak i oni koji tek počinju sa šminkom mogli bi vam reći da bi vam rješavanje tih podočnjaka trebao biti prvi korak. Ipak, nije stvar samo u nanošenju korektora. Evo nekoliko trikova koje morate imati na umu.

Kako nanijeti korektor

Hidrirajte se

Hidrirajte se! Pogotovo noć prije nanošenja, jer želite da se hidratacija dobro upije.

Nanesite kremu za područje ispod očiju ili serum

Upotrijebite vrlo malu količinu kreme. Isprobajte nešto što sadrži kofein. Poznato je da umanjuje tamne krugove ispod očiju. Polako masirajte prstom i nanesite kremu, ali ne preblizu trepavica. To nije dobro za vaše oči, vaše trepavice, niti maskaru.

Odlučite za proizvod visoke pokrivne moći

Što se tiče nanošenja korektora, bolje je koristiti formulu visoke pokrivne moći koja vam daje fleksibilnost pri nanošenju.

Razmislite o vašem make up-u na očima

Iako ne postoje službena pravila kada je riječ o nanošenju korektora, ako želite prirodniji izgled, nanesite ga prvog. Ponekad on daje dovoljno pokrivanja, a možete preskočiti podlogu ili se odlučiti za hidratantnu kremu u boji za svjež izgled. Ako želite glamurozan make up na očima ili dramatičan izgled, ostavite korektor za kraj. Korektor vam može pomoći da izblendate smokey eyes look, a područje podočnjaka možete obrisati u slučaju trušenja make up-a.

Prvo nanesite korektor na ovo područje

Nanesite korektor ispod očiju, izbjegavajući područje donjih trepavica. Obično smo tamniji u unutrašnjem uglu oka, blizu nosa. To je ono što nas čini umornima. Tu prvo želite nanijeti korektor. Zatim ga dalje nanesite četkom. Spustite korektor i stvorite oblik trokuta između unutrašnjeg ugla oka, vrha nosa i vanjskog ugla oka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE