HomeLifestyleKako dobar parfem čini da žena izgleda još ljepše?

Kako dobar parfem čini da žena izgleda još ljepše?

Istraživanja pokazuju da dobar parfem čini da žena u licu izgleda još ljepše.

Nova istraživanja ukazuju na to da žena izgleda fizički atraktivnije ako ima ugodan miris. Percepcije fizičkog izgleda obično je emocionalna, a ne racionalna. Istraživači navode kako ugodan miris može, na neki način, promijeniti način na koji jedna osoba gleda na drugu osobu. 

Dalje su se provodila istraživanja u hemijskim laboratorijama, otkrivajući da se lice žene progresivno čini atraktivnijom. Kognitivna neuronaučnica Janina Seubert navodi kako se ugodnost mirisa i facijalna atraktivnost spajaju u jednu emocionalnu evaluaciju. To može ukazivati na nervni proces u mozgu. 

Parfemi i parfemisani proizvodi koriste se već stoljećima, kao način uljepšanja čitavog izgleda. 

Prethodne studije pokazale su da percepcija facijalne atraktivnosti može biti promijenjena kada se koriste ugodni i neugodni mirisi – način na koji mozak emocionalno shvata miris. 

Još neke studije smatraju kako je atraktivnost emocionalni proces dok je percepcija starenja tj. godina kognitivna, ili shvaćena racionalno. 

Od raznih mirisa, ugodnost jednog mirisa utječe na stepen privlačnost. Kad su u pitanju kognitivni zadaci pogađanja godina, vizuelni znakovi poput bora i fleka povezuju se sa starijim osobama. Ali dodatak ugodnog mirisa dao je pomiješani efekat.

Znakovi koji su utjecali na percepciju godina, činilo je da starije osobe izgledaju starije, a mlade još mlađe. 

Efekat se umanjio u prisustvu neugodnih mirisa, da su se mlađe i starije osobe činile sličnim u godinama.

Ovi pronalasci imaju fascinantne implikacije u smislu kako ugodan miris može pomoći kod isticanja prirodnog izgleda u društvenim okruženjima. 

Otkrijte tajne ljepote uz L’Erbolario prirodnu kozmetiku i parfema! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE