HomeLjepotaKako izbjeći kožu bez sjaja i vratiti njenu elastičnost?

Kako izbjeći kožu bez sjaja i vratiti njenu elastičnost?

Kako starimo, zdravlje kože obično opada. Naša koža je svakodnevno izložena raznim iritantima zbog kojih vremenom, ako je ne njegujemo, oni mogu negativno utjecati na zdravlje kože.

Izlaganje suncu, oštra hemija, stres samo su neki od problema zbog kojih koža gubi elastičnost. Ako ste se nedavno pogledali u ogledalo i pitali se zašto koža nema sjaj, možda je vrijeme da počnete misliti na to kako joj vratiti elastičnost. 

Kako poboljšati elastičnost kože?

Niste sigurni kako to učiniti? Ispod smo za vas pripremili neke dnevne navike, sastojke i proizvode koji će vam pomoći. 

Hidratizirajte kožu

Dehidracija je jedan od glavnih uzroka nezdrave kože. Kad je dehidrirana koža počne tanjiti. To uzrokuje opuštanje i onda se pojavljuju bore i linije. Koža izgleda beživotno i bez sjaja. Pijte puno vode, a to će svakako pomoći i ostatku vašeg tijela jer je skoro svakom organu potrebna voda da bi funkcionisao pravilno. 

Dajte koži boost kolagena

Kada koži nedostaje kolagena, gube se tekstura i elastičnost. Kolagen pomaže ćelijama kože da se povežu, ojačavajući vašu kožu i poboljšavajući njenu elastičnost. Stimulirajući proizvodi poput retionida mogu drastično poboljšati zdravlje kože. Proizvodi na bazi retinola vidno pomažu teksturi, čvrstoći i hidrataciji kože. 

Izbjegavajte izlaganje suncu 

Štetne UV zrake mogu drastično utjecati na zdravlje kože. UV radijacija je veoma štetna i uzrokuje brže propadanje kolagena. Ubrzava proces starenja zbog čega se rano javljaju bore, a koža opada. Ograničite izlaganje suncu da održite zdravu i mladu kožu, ujedno joj dajući potrebni D vitamin. 

Koristite kvalitetne proizvode za njegu kože

Nisu svi proizvodi jednako napravljeni. Bitno je da je proizvod visoke kvalitete i da ima efikasne sastojke. 

Živite zdrav život

Da bi koža bila što zdravija, bitno je održavati zdrav životni stil, uključujući adekvatnu količinu sna, konzumiranje zdrave hrane i regularno vježbanje. Zdrave navike također poboljšavaju zdravlje kože.

Nadamo se da će ovih nekoliko savjeta pomoći da vratite elastičnost vašoj koži.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE