HomeLjepotaKako napraviti savršenu manikuru kod kuće u nekoliko koraka?

Kako napraviti savršenu manikuru kod kuće u nekoliko koraka?

Bez obzira želite li samo uštediti novac ili vam se ne ide u salon, nikad nije kasno da sami naučite uraditi svoju manikuru.

To čak može imati i terapeutske efekte. Ako želite ‘fensi’ gel manikuru, eksperimentirati sa zabavnim noktima ili naučiti kako da uradite French to nije nemoguće. Treba vam samo malo prakse, strpljenja i adekvatne opreme. Da bi vaša putovanje bilo lakše, pročitajte ispod koji su to savjeti stručnjaka.

Prvi korak

Da biste dobili odličnu manikuru, uradite što i profesionalci – provedite dosta vremena na pripremanju nokta. To znači da trebate početi skidanjem prethodnog laka i hidratacijom zanoktica. Čak i ako nemate lak na noktima, prođite preko noktiju pamučnom vatom i acetonom da skinete ulja i prljavštinu. Ne zaboravite poslije oprati ruke sapunom.

Drugi korak

Sad vam treba set za manikuru. Prvo otkinite nokte i lijepo ih oblikujte. Ispolirajte nokat s gornje i bočne strane uz pomoć turpije za poliranje i sve izjednačite. Ako to ne učinite mogla bi se nakupiti masnoća. Poliranje nokta je poput pranja zuba – posvjetljava nokat, čini ga mlađim i rješava se izbočina.

Treći korak

Pripremite zanoktice odstranjivačem za zanoktice (koje nije ulje ili balzam) da bi se mrtva koža omekšala a područje omekšalo. Bez obzira na sve što se priča, ulja i odstranjivači zanoktica nisu isto. Ulja pomažu kod hidratacije, dok odstranjivači služe kao piling za korijen noktiju. Onda ih lagano pokurajte štapićem za zanoktice. Nemojte ih kidati jer oni štite vaš nokat.

Četvrti korak

Urade eksfoliranje ruka, zglobova i podlaktica pilingom koji će skinuti mrtve ćelije i vratiti vlažnost. Nakon toga sve isperite i detaljno posušite.

Peti korak

Hidratizirajte ruke i zanoktice. Pružite sebi manju masažu. Kada završite pređite nokte još jednim slojem odstranjivačem laka.

Šesti korak

Nanesite bazni sloj da hidratizirate i zaštitite nokte, ali i spriječite odlamanje. Pustite da se osuši, bar pune dvije minute.

Sedmi korak

Nanesite prvi sloj laka, od korijena sve do kraja i uglove sa strane. Bitno je da sloj bude tanak. Stručnjaci savjetuju da se povuku tri linije jednom – po sredini i jednom sa svake strane. Nakon pune dvije minute nanesite drugi sloj laka. Bitno je da i drugi sloj bude tanak.

Osmi korak

Završite površinskim slojem. Završni sloj štiti manikuru od guljenja i daje noktima sjaj. Ne preskačite ovaj korak jer ćete znatno smanjiti trajanje manikure. Potrudite se da ga stavite što opreznije, jer čak iako je proziran, jer ako ga stavite nepravilno može doći do sužavanja.

Deveti korak

Očistite nokte uz pomoć pamučnih štapića za uši i pamučnom vatom, i pustite nokte da se suše pet minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE