Kako oblik obrva može promijeniti izgled vašeg lica?

0
387

Najbolji oblik obrva zaista može istaći vaše crte lica, čak i skinuti par godina.

Do sad već trebamo znati da jedna veličina ili oblik ne pristaju svima kad su u pitanju frizure, cipele i obrve. Evo kako obrve mogu promijeniti izgled vašeg lica. 

Sve je u ravnoteži

U životu se većina stvari svodi na ravnotežu i proporcije – obrve nisu izuzetak. Kad biramo boju ili nijansu šminke, biramo boje koje komplementiraju našu kožu da bi se istaknule prirodne crte lica. Slično tome, naše obrve trebale bi istaći naše crte lica. Baš kao što i previše ili premalo šminke mogu imati utjecaja, isto vrijedi i za obrve.

Ne u pitanju više samo održavanje. 

Mogu pomoći da izgledate mlađe ako se urade pravilno. Obrve koje su previše tamne ili velike mogu odvući pažnju od drugih crta lica, a ne želite ni da one uđu prve u prostoriju prije vas. 

Ključ je da dobijete neku ravnotežu. Pravilnim oblikom možete oblikovati svoje lice i stvoriti uravnoteženiji izgled koji vas također može pomladiti. 

Kakvog je oblika vaše lice? 

Prije svega trebate odrediti oblik vašeg lica. Tako ćete početi identifikovati koji oblik obrva vama pristaje. 

Potražite stručnjaka za obrve

Prije nego što u ruke uzmete pincetu ili još gore – vosak, zaustavite se. Ako želite promijeniti oblik svojih obrva, najbolje je potražiti pomoć nekoga ko je u tome stručan. Oni mogu mapirati oblik koji želite i pomoći vam da uočite područja koja možete oblikovati, posvijetliti, potamniti, podebljati ili istanjiti, čak i podići ili spustiti.

Visok ugao na pravougaonom licu samo će izdužiti lice. Ako je vaše lice okruglo, okrugle obrve će samo naglasiti taj oblik. Kockasti oblik već je pun uglova pa se preporučuje mekaniji ugao. Ravna obrva ne pristaje srcolikom obliku, pa se preporučuje nešto mekaniji ugao obrve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here