HomeLjepotaKako odabrati najbolji karmin za vaš ton? 

Kako odabrati najbolji karmin za vaš ton? 

Lutate po omiljenoj prodavnici karmina i bez obzira na more različitih karmina, i dalje se mislite koji vi trebate nositi i koji vama odgovara.

Postoji više podtonova karmina i tekstura zbog čega šoping prestaje biti zabavan. Karmini ponekad zadaju zadatak i stručnjacima za šminkanje. Sve što vam treba da kupovina karmina ponovo postane zabavna je samo nekoliko ključnih aspekata. Prije svega trebate odrediti tj. identificirati podton kože (što je od pomoći i kad tražite puder). Većina ljudi spada u jednu od dvije kategorije: toplu ili hladnu. Ako niste sigurni koji je vaš podton, vjerovatno ste u neutralnoj kategoriji (mješavini tople i hladne). 

 

Hladni podtonovi 

Imate hladni podton ako imate pink, crvenu ili plavu nijansu kože. Obično se vide plave vene na rukama, ako vam dobro stoji srebreni nakit ili vam koža gori na suncu prije nego što potamni. Najbolji karmini za ovakvu kožu su karmini s plavim ili ljubičastim ‘bazama’ (ne misli se na doslovno plave i ljubičaste). Na primjer, ako želite crveni karmin tražite duboko crveni (poput trešnje). Za ‘nude’ karmine tražite roskaste, pink nude ili taupe bež boju za suptilniji izgled. 

Topli podtonovi 

Imate topli podton ako imate žutu, zlatnu ili maslinastu nijansu kože. Vene na ručnom zglobu izgledaju zeleno, zlatni nakit komplementira vašu kožu i lako tamnite a suncu. 

Najbolji karmini su karmini s toplim tonovima. To su odvažna narandžasta, cigla crvena i terakota smeđa. Ako želite nude boju, odlučite prema boji kože. Ako vam je koža svijetla tražite blijedu bež, a ako imate tamnu kožu birajte bogatiju nude. Jarko crvena i narandžasta divno pristaju ovoj boji kože. Ako se osjećate hrabrom, svidjet će vam se bakrena i zlatna. 

Neutralni podtonovi 

Imate neutralan podton ako imate mješavinu roze i žute nijanse kože. Onima koji imaju neutralni podton dobro stoji i srebreni i zlatni nakit, a pristaju im sve boje. Za bijelu kožu pokušajte karmin s rozim nijansama, ljubičastu za srednje svijetlu kožu, i boje šumskog voća za tamnu kožu. Najbolji karmin je – bilo koji! Od najsvjetlijih bež do tamnog crvenog vina – osobama s neutralnim podtonovima stoji svaka boja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE