HomeLjepotaKako pravilno njegovati ruke?

Kako pravilno njegovati ruke?

Kožu je potrebno redovno njegovati, jer ona je organ koji prekriva naše tijelo i izložena je vanjskim štetnim utjecajima. Najbolje što možete uraditi za svoje ruke jeste kada perete sude, u posudu s deterdžentom dodajte jednu malu kašiku bademovog ulja, koje je hranjivo i ima funkciju hidratizacije.

Preporučljivo je i prije spavanja nanijeti hidratantnu kremu na ruke.

Savjet je i stvoriti naviku potiskivanja kožice noktiju nakon svakog pranja, kako bi poslije postala lahka za održavanje.

Sa pranjem ruku nikada ne možemo pretjerati, ali nakon toga moramo nanijeti hidratantnu kremu. To je je jednostavan korak njege kože ruka nakon provedenog određenog vremena u vodi.

Pranje ruku uklanja prirodna ulja kože i razbija njezinu zaštitnu barijeru. Ako svojim rukama odmah vratite ta ulja u obliku hidratantnog sredstva, možete spriječiti pucanje kože. Pri četkanju noktiju morate biti nježni kako se ne bi uništila ploča nokta. Potrebno je jako nježno istrljati nokte, a time se dobije i bolji efekat, nego da jako trljate.

Možete napraviti masku za ruke, koja se sastoji od meda i maslinovog ulja. Tu mješavinu nanesete na ruke, stavite plastične kese na ruke i ostavite da djeluje pola sata.

Pored maske za ruke, možete napraviti i kupku, tako što ćete u vodu staviti nekoliko listića mente i nekoliko kapi limunovog soka. Ruke se namaču pet minuta i onda protrljaju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE