HomeLifesyleKako savršeno nalakirati nokte?

Kako savršeno nalakirati nokte?

Photo by Deeana Creates

 

Stručnjaci savjetuju kako pravilno njegovati ruke i bez greške nanijeti lak za nokte. Jedina dilema s kojom vas ostavljamo je koju boju odabrati!

Deborah Lippmann, poznata kreatorica linije modnih lakova za nokte, surađuje s časopisima kao što su Vogue, Vanity Fair, W, te modnim kućama Versace, Balenciaga, Donna Karan i Valentino. Osim što suvereno vlada modnom scenom, također se brine za ljepotu noktiju poznatih osoba kao što su Cher, George Clooney, Mariah Carey, Sarah Jessica Parker ili Renee Zellweger.

Lippmann uspješno surađuje sa svojim poznatim klijentima, te je čak stvorila liniju personaliziranih lakova za nokte po njihovoj narudžbi. S obzirom da se bavi i pjevanjem, uspješno je spojila dvije karijere. Svi njeni lakovi nose naziv neke pjesme koja joj je draga i najbolje opisuje određenu boju.

 Phto by Kristina Paukshtite

Donosimo vam nekoliko savjeta iz njene “radionice”.

  • Na očišćene nokte prvo nanesite podlogu koja će se pobrinuti za sve udubine i kvržice na površini nokta, njegovati ga i pripremiti za sloj laka u boji. Prije nego što počnete s aplikacijom boje, pričekajte malo da se baza osuši.
  • Nemojte bočicu snažno tresti prije uporabe jer će to samo stvoriti balončiće zraka koji će ostati zapečaćeni na noktima. Ako trebate prodrmati lak i “pokrenuti ga”, dovoljno je zakotrljati bočicu po stolu.
  • Osnovna stvar na koju žene ne obraćaju pozornost jest da trebaju polako nanositi lak. Umjesto da brzopotezno nanesete lak na nokte u nanosekundi, probajte duboko udahnuti (ne opet preduboko jer ćete biti omamljeni), zadržati dah i polaganim pokretom nanijeti lak u tri crte. Prvo duž sredine nokta, a onda sa svake strane. Tako će vam se lak brže osušiti i nećete provesti puno vremena lamatajući rukom da se što prije stvrdne. Par minuta poslije prvog sloja nanesite i drugi. Ovaj će korak produljiti vrijeme između dviju manikura, ali istovremeno će produljiti i trajanje vašeg laka za nokte.
  • Ako nemate puno vremena za sušenje noktiju, u posudu ulijte hladne vode i odmah nakon lakiranja umočite nokte. Zbog hladne će se vode lak smrznuti, a boja neće biti oštećena.
  • Lakiranje završite gornjim prozirnim slojem koji će zapečatiti boju i čuvati ju od oštećenja. Ako se želite dodatno pobrinuti za ljepotu noktiju, gornji sloj ponovo nanesite nakon tri dana. Izbjegavajte koristiti nokte kao alat – njima ne otvarajte limenke pića, a kada perete posuđe, u mlaku vodu dodajte par kapi bademova ulja koje će njegovati vaše ruke.
  • Lak za nokte držite u frižideru. Vaši će vam nokti biti zahvalni jer se tako rok trajanja produljuje. Tridesetak minuta prije nego što se bacite na manikuru, izvadite lak iz frižidera, što je dovoljno vremena za postizanje sobne temperature.
  • Ruke njegujte kremom koja ima zaštitni faktor. Većina se ovakvih krema ujedno i brine za kožicu oko noktiju, čime ćete si olakšati posao kod manikure. Ako kožicu ne hranite kremom redovito, ona će se osušiti i popucati, a često može ostaviti krvave tragove.

ordinacija.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE