Kako se nositi s masnom kožom ljeti?

0
444

KAKO SE NOSITI S MASNOM KOŽOM LJETI?

Savršeni početak svakodnevne beauty rutine započinje i prije odabira samih proizvoda za njegu i vodi nas na sam početak – određivanje tipa kože. Normalna, masna, suha i mješovita su tipovi kože koji se nalaze u najčešćoj podjeli, a svaki od njih nosi svoje prednosti i mane, posebnu kombinaciju različitih problema i potreba koji odabir savršenih proizvoda pretvaraju u pravi mali izazov. Najčešće prema principu probe i pogreške, odabir beauty proizvoda neki će tipovi kože dodatno otežati vrlo specifičnim zahtjevima.

Uz iznimno osjetljivu kožu, masna koža nerijetko se ističe kao najzahtjevniji tip kože s čime će se složiti mnogi, a osobito svi oni koji je imaju. Iako je danas kreiranje one savršene svakodnevne rutine za njegu kože lice jednostavnije no ikad zahvaljujući novim i inovativnim formulama kako proizvoda za njegu, tako i make up proizvoda koji neprestano stižu na police beauty dućana, drogerija i ljekarna, cijela stvar postaje mrvicu zahtjevnija i kompliciranija s dolaskom ljeta.

MASNA KOŽA I LJETO

Ljeto donosi novi izazov za masnu kožu. Visoke temperature, osim znoja, donose i pojačano lučenje prirodnih ulja – promjenu koja godi normalnoj i osobito suhoj koži, dok za masnu kožu nerijetko predstavlja problem. Ipak, pravilna njega i svakodnevna briga o koži te nekoliko pomno odabranih proizvoda svima onima s masnim tipom kože priuštit će bezbrižno ljeto.

LJETNA RUTINA ZA NJEGU MASNE KOŽE

Tijekom ljetnih vrućina svi oni s masnim tipom kože borit će se s pojačanim lučenjem prirodnih ulja zbog čega će nerijetko posegnuti za agresivnim proizvodima za čišćenje lice, učiniti prvu grešku u koracima i izazvati upravo suprotni efekt. Cilj proizvoda za čišćenje lice je ukloniti sve nečistoće, no ne i sva prirodna ulja koja koža luče, već samo višak zbog čega se kao najbolji izbor ističu nježni gelovi za čišćenje lica. Nakon njenog gela za čišćenje lica, savršeni nastavak svakodnevne njege nalazi se u nezaobilaznom toniku za lice i dnevnoj kremi. Kako bi hidratizirali kožu, ali i zadržali lučenje ulje pod kontrolom važno je odabrati laganu gel kremu ili fluid s zaštitnim faktorom.

Osim klasične kombinacije gela za čišćenje, tonika i kreme koji se ističu kao savršena osnova za njegu masne kože, piling i maske za lice koji dubinski čiste kožu su dva i više no poželjna dodatka tjednoj beauty rutini. I dok za omiljenim pilingom možete posegnuti dva puta tjedno ili prema potrebi s obzirom na količinu ulja koje vaša koža luči tijekom ljetnih dana, jedna maska tjedno bit će sasvim dovoljna za dodatnu dozu dubinskog čišćenja i njege.

Još jedna proizvod koji možete dodati svojoj rutini je ulje za lice. Suprotno popularnoj predrasudi da svi oni s masnom kožom trebaju izbjegavati korištenje ulje za lice, istina je daleko od toga. Korištenje ulja na koži ne uzrokuje dodatno lučenje prirodnih ulje zbog čega su ulja i više no poželjna kako bi čak i masnoj koži priuštila onu luksuznu dozu hidratacije i usporila znakove starenja.

LJETNI MAKE UP ZA MASNU KOŽU

Pravila ljetnog make upa za masnu kožu su vrlo jednostavna – manje je uvijek više. Ključ postojanog i laganog make upa nalazi se u njegovoj podlozi, a najbolji izbor za ljeto su prozračne tonirane sa zaštitnim faktorom i lagani tekući korektor. Uz njih sve što će vam trebati su vodootporna maskara i dodatak boje na usnama – nježne koraljne ili ružičaste nijanse donose svježinu u dnevni look, dok će jarke crvene i ružičaste stvoriti upečatljivi look za večer.

Kako bi izbjegli previše sjaja svakom make up look dodajte malo transparentnog pudera u prahu, a nadohvat ruke uvijek držite blotting papire koji upijaju višak ulja i koji će tijekom ljetne sezone biti najbolji prijatelj masne kože.

 

journal.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here