HomeLjepotaKako staviti eyeliner olovku u nekoliko koraka?

Kako staviti eyeliner olovku u nekoliko koraka?

Olovka za eyeliner može vam dati razne izglede, od suptilnog izgleda do intenzivnog smoky-eye izgleda. Pogledajte neke od savjeta kako da je stavite!

Eyeliner u olovci obično je lakše staviti od drugih vrsta eyelinera, pa je i najbolji za početnike ili one koji još uvijek nisu sigurni. Možete je staviti na gornji i donji kapak ili na oba. Za razliku od tečnih i gel linera, eyeliner u olovci ima mat izgled.

  • Pripremite oči 

Na kapke nanesite primer prije nego što stavite olovku, jer će šminka tako duže trajati. 

  • Nanesite eyeliner na gornji kapak 

Lagano povucite kapak na vanjsku stranu. Stavite olovku što je bliže trepavicama i povucite tanku liniju s vanjskog ugla oka prema unutrašnjem. Ponovite nekoliko puta dok ne dobijete deblju liniju. 

  • Nanesite eyeliner na donji kapak 

Približite vrh olovke što je bliže trepavicama i povucite tanku liniju od vanjskog ugla oka prema unutrašnje. Ravna linija bi trebala ići samo dvije trećine vaših donjih kapaka kako bi vaše oči izgledale veće – potpuno crtanje donjih kapaka može učiniti da vaše oči izgledaju manje.

  • Povežite tačke

Povežite linije vanjskog i unutrašnjeg ugla oka.

  • Nacrtajte krilo 

Da biste izvukli eyeliner u krilo ili ako želite ‘mačkasti’ oblik, povucite liniju pod uglom nagore od vanjskog ugla oka, koristeći donju liniju trepavica kao vodič. Popunite deblje da biste stvorili oblik trokuta, stvarajući mačje oko. 

  • Zaštitite eyeliner

Ako želite da vam traje duže, koristite eyeliner četkicu ili četkicu za sjenu i istom bojom ponovite nacrtanu liniju. 

Ne zaboravite da nanesete eyeliner nakon sjene, i onda poslije toga nanesite maskaru. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE