Kako to oni rade? Savjeti i trikovi korejske njege lica i prirodnog izgleda šminke 

0
369

Kad je u pitanju ljepota i njega kože, na um nam pada trend korejske ljepote i njihove njege lica.

Mnogi korejski proizvodi omiljeni su širom svijeta, a evo i nekih savjeta kojima održavaju čistu, sjajnu, mekanu i lijepu kožu:

  • Korejska ljepota bazira se na vlažnosti

Da bi dobili „no make-up“ prirodni i sjajni izgled, tajna je hidratacija kože, koliko je god moguće, jer tada izgleda zdrava i živahna. 

  • CC kreme rješavaju većinu problema kože 

Pripremite kožu CC kremom da sakrijete diskoloraciju. S obzirom da se mnogi u Koreji bore sa žutim i crvenim flekama na licu, možemo reći da su ambasadori za lagane CC kreme kojima pokrivaju svakodnevne probleme s diskoloracijom kože. 

  • Nikada ne nanosite čvrsti puder na cijelo lice

Iako je dobio na popularnosti u proteklih nekoliko godina, u korejskom svijetu ljepote on se obično nanosi na ‘srce’ lica – na obraze, čelo, nos i bradu. Počnite s nanošenjem pudera na sredini lica i blendajte prema vani. To stvara efekat gradacije na licu, gdje je svjetlost privučena sredini, i tako izgleda prirodnije. 

  • Obrve su najbitniji korak u šminkanju

Obrve čine 70% facijalnih ekspresija. Koreanci vole ravne i deblje obrve, što je suprotno Zapadnim trendovima s oštrim i zakrivljenim obrvama. Da biste dobili njihove obrve, počnite s popunjavanjem vanjskog ruba obrva, zakrivljenom četkicom koju ste prije toga namočili puderom za obrve. Završite obrve maskarom za obrve da biste podebljali lukove. 

  • Gradirane usne su u Koreji veoma popularne

Korejske žene vole piti kafu ali im karmin uvijek ostaje na šoljicama. Da bi spriječili skidanje karmina, savjetuje se stavljanje boje više u centru usana, i blendanje ostatka boje prema vani. 

  • Napravite prirodni blush miješanjem dva proizvoda

S obzirom da se korejska šminka bazira na prirodnom i sjajnom izgledu, riješite se klasičnog blusha. Pomiješajte sjaj za usne s CC kremom da stvorite veoma prirodan i zdrav izgled blusha na obrazima. 

  • Za glamurozan izgled, izbjegavajte teško konturisanje 

Korejska se ljepota ne osvrće previše na Kim Kardashian makeup trend. Umjesto toga, više vole prirodni izgled obraza. Nanesite malo bronzanog pudera na šupljine obraza. Onda uzmite četkicu s CC kremom i blendajte isto područje da biste omekšali konturu. 

  • Riješite se tamnih krugova kolor korekcijom

Umjesto da koristite color-correcting concealer, koristite sjenu za oči boje breskve i lagano je utapkajte ispod očiju. Onda uzmite regularni korektor i ublendajte. To će područje ispod očiju učiniti svijetlijim, ali neće biti velika razlika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here