HomeLjepotaKako tretirati kovrđe?

Kako tretirati kovrđe?

Djevojke s ravnom kosom žele kovrđavu, a kovrđave ravnu i to se nikada neće promijeniti.

Ipak zbog stalnog tretiranja kovrđa, one s vremenom nestaju. Zbog toga je važno kovrđavu tretirati kosu kvalitentim proizvodima.

Prelijepa njegovana kosa koja nikog neće ostaviti ravnodušnim i više ne mora biti samo san.

Ne zaboravi da za kovrđavu kosu nije dobro prečesto pranje jer pranjem postaje još bujnija, a kovrđe naglašenije. Probaj se zadovoljiti pranjem kose dva puta sedmično, kako bi sačuvala prirodnu zaštitu na vlasištu. Za sušenje kose izbjegavaj fen.

Jako je bitno naći dobar regenerator. Pronađi regenerator za kosu koji daje dodatnu vlagu. Nakon ispiranja dobro je ostaviti da voda iz kose okapa i nikako je nemoj opet češljati. Izbjegavaj grubo trljanje peškirom. Ono što možeš je samo lagano pokupiti višak vode s vrhova kose, još dok si pod tušem.

Ostavi neka ti se kosa suši oko 15 minuta. Za to vrijeme nemoj je brisati niti češljati. Nakon toga nanesi kremu za njegu kovrđave kose. Bitno je izabrati dobru kremu, ali i to ćeš uspjeti nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka.

Nakon ovoga možeš još nanijeti gel ili pjenu za kovrđavu kosu. Također, razmaži preko oba dlana te nježnim pokretima nanesi po kosi. Bitno je ne utrljavati, nego sve raditi laganim, nježnim pokretima. Ostavi neka se kosa suši na zraku, a povremeno možeš podići kosu od vrhova prema korijenu.

Odličnu, profesionalnu ponudu za kovrđavu kosu ima kompanije UMS Bijeljina.  Ponudu pogledajte ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE