HomeLifestyleKako učiniti da nos izgleda manje uz pomoć šminke?

Kako učiniti da nos izgleda manje uz pomoć šminke?

Jedan od najlakših načina da učinite da nos izgleda manje ili kraće je uz konturisanje i šminku.

Ovo nije komplikovan proces i bitno je samo da se uvježbate. 

U ovom članku proći ćemo jednostavan trik nekoliko beauty stručnjaka – kako učiniti da dug nos izgleda manje i kraće. 

Karen Clough, beauty blogerka poručuje da pokušate ovu rutinu šminkanja:
Trebat će vam posebni highlighter proizvodi ili luminous korektor koji je nekoliko nijansi svjetliji od prirodnog tona vaše kože – izbjegavajte sjajne proizvode jer ne želite da vaš nos ‘šljašti’. 

Trebat će vam i krema za konturu ili puder nekoliko nijansi tamniji od prirodne boje kože. Možete koristiti proizvode s nekoliko nijansi.

Blender spužva ili četkica za puder i 2 manje četkice. 

Šta trebate učiniti?

Prvi korak – Pripremite kožu prije nanošenja proizvoda za konturisanje. Koristite primer za matiranje i onda nanesite puder. Idealno bi bilo nanijeti ga spužvicom/blenderom ili četkicom za puder. Onda sve završite puderom u prahu. 

Drugi korak – Počevši od mjesta gdje završavaju obrve i počinje nos, nacrtajte blagu liniju sa obje strane nosa, manjom mekanom četkicom. Lagano tapkajte nanešeni proizvod da se ne bi pojavile nikakve oštrije linije. Što se više približavate sredini nosa ovim linijama, to će tanje vaš nos izgledati. Bitno je da linija ide od obrva, umjesto od mosta nosa, da bi izgledao što prirodnije. 

Treći korak – Koristeći highlighter ili korektor i nekoliko manjih mekanih četkica, popunite prazninu na sredini nosa, izbjegavajući vrh nosa. Konturnom četkicom izblendajte bilo kakve oštre linije tamnih i svijetlih nijansi da dobijete savršen izgled.

Četvrti korak – Koristeći četkicu za konturu, počnite od vrha nosa i oko stranica vertikalnih linija koje ste prije toga nacrtali. Izblendajte i omekšajte oštre linije. Tamniji vrh će stvoriti iluziju kraćeg nosa. Da biste dobili taj efekat koristite puder za konturu koji je jednu nijansu svjetliji od vaše kože da biste konturisali septum i nozdrve – blendajući ih tako da se povežu s nosom iznad gornje usne. Budite suptilni da vam ispod nosa ne bi izgledalo prljavo. 

Peti korak – Nos treba izgledati besprijekorno i bez oštrih linija. Ako nešto izgleda previše očigledno možete ublažiti uz pomoć spužvice ili četkice za puder. Nemojte dodavati više pudera, već ćete imati dovoljno preostalog proizvoda. 

Šesti korak – Odmaknite se od ogledala i dobro pogledajte čitavo lice. Bitno je da nos izgleda prirodno. Dodavanje konture na čelo i jagodične kosti moći će učiniti da lice izgleda cijelo i prirodno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE