HomeLjepotaKoje se tajne kriju iza sjajne kose? 

Koje se tajne kriju iza sjajne kose? 

Efikasne metode mogu vam pomoći da ostvarite san i dobijete sjajnu i zdravu kosu.

Sjajna kosa je rijetko kome ‘došla prirodno’. Obično se tu kriju brojne metode, tretmani, proizvodi, ishrana. U prilogu pročitajte nekoliko savjeta uz pomoć kojih i vi možete doći do ostvarenja sna. 

Lagani načini da dobijete sjajnu kosu 

  • Češljajte kosu barem dva ili tri puta dnevno da poboljšate cirkulaciju. Tako ćete i nutrijentima pomoći da dosegnu folikulu dlake. 
  • Koristite tretman ulje: Tretman uljem odličan je izbor za one koji imaju suhu i beživotnu kosu. Ulje zadržava vlažnost i čini dlaku sjajnijom. Dva puta sedmično koristite ulje od badema i umasirajte u tjeme kružnim pokretima. Ostavite 30-45 minuta i isperite. 
  • Promijenite šampon: Koristite li pravi šampon za kosu? Šamponi imaju različite formule za različite vrste kose. Promijenite šampon i vidite da li će vam pomoći. 
  • Hladna i topla voda: Korištenje tople vode može isušiti kosu, dok će je samo hladna ukrutiti. Mlaka voda će je omekšati i uspješno očistiti. Kombinujte temperature. 
  • Izbjegavajte stalno stiliziranje: Stalno korištenje fena, pegle ili figara učinit će vašu kosu ekstremno suhom i izvući prirodni sjaj. 
  • Zaštitite kosu po noći: Možete je svezati u laganu pundžu ili olabavljenu peletenicu i navucite satensku kapu dok spavate.
  • Budite oprezni s farbama za kosu: Farbanje je zabavno, međutim, postoji dosta sastojaka koji su štetni za kosu i koji je mogu isušiti. 
  • Sprej za kosu sa sjajem: Daleko su iza nas dani kad je sprej ukrućivao kosu i oduzimao sjaj. Sad možete nabaviti sprej koji vašoj kosi daje mekoću i sjaj.

Sada postoje i lakši, inovativni načini da svojoj kosi date dugo željeni sjaj. 

Ne dopusti da ti kosa izgleda beživotno i bez sjaja. Predstavljamo ti najboljeg saveznika koji daje TRENUTNI učinak

Nuggela & Sulé Multivitaminske energetske ampule – daju sjaj i vitalnost u trenu! Formulirano na bazi morskog glikogena, šećerne trske i kore limuna.

Osvjetljava od korijena do vrhova

Jača folikule vlasi

Hrani kosu i revitalizira je

Pruža mekoću i sjaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE