HomeLjepotaKoje su prednosti antiperspiranta? 

Koje su prednosti antiperspiranta? 

Sigurno ste gotovo uvijek zauzeti, uvijek vas čekaju neki sastanci, možda idete u teretanu nakon posla, a tu je i stalno hodanje.

Sasvim je normalno da se pojavi i znoj kad ste u stalnom pokretu, a pogotovo kad je vani 40°C! Znojenje je prirodna funkcija tijela u kojom se reguliše unutrašnja temperatura, ali znoj može biti neugodan i pomalo posramljujući. Pokoji trag tu i tamo možda izgleda neprivlačno, ali najviše se stidimo mirisa. 

Taj znoj je zapravo miris kada protein u znoju dođe u kontakt s bakterijama na koži. Nasreću, postoji rješenje: antiperspirant! 

Dezodoransi uklanjaju bakterije koje se nalaze ispod pazuha, zbog čega duže mirišete dobro. Proizvodi koji se bore protiv neugodnih mirisa mogu biti ili dezodoransi (kontrolišu mirisa ali ne zaustavljaju znoj), antiperspiranti (kontrolišu znojenje) ili kombinacija, tj. antiperspirant dezodoransi. 

Antiperspirant dezodoransi daju vam obje prednosti. Sprječavaju mokre pazuhe i bore se protiv neprivlačnih mirisa. 

Svi na koži imamo mikrobiome (ili grupu mikroorganizama koji žive na koži), a posebno ispod pazuha. Bakterije prisutne na tom području hrane se znojem i onda otpuštaju neugodne mirise. Antiperspiranti zaustavljaju neugodne mirise uz pomoć aluminija. 

Međutim, ako odete u prodavnicu vjerovatno ćete vidjeti da je većina antiperspiranata označena kao dezodoransi. To je zato što imaju i mirise. Dezodoransi su također i češći naziv za ove proizvode. 

Iskusi svježinu uz nježni miris acerole i zaštitu koja traje i do 48 sati uz Bioten Vitamin C antiperspirant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE