HomeInspirativne pričeZa savršenu ljetnu naslovnicu časopisa BeautiFUL glavni krivac je Bojana Mutić

Za savršenu ljetnu naslovnicu časopisa BeautiFUL glavni krivac je Bojana Mutić

Uvijek je bila glavna stilistkinja, šminkerica i svetodavac, što kroz cijeli život primjenjuje.

Intervju: Bojana Mutić, autor modnog bloga Moda i Tako To

Bojana Mutić, rođena u Banja Luci 1980 godine. Supruga, majka dvoje djece, nesuđeni psiholog, suđeni diplomirani ekonomista. Autor je modnog i lifestyle bloga Moda i Tako To. Modni stilista, shopping asistent, bloger, vloger i influencer, ako pitate druge. Ako pitate nju – građanski servis i luna park.

Uvijek je bila fascinirana „ženskim čarolijama“, vidjela je svijet u ljepšim kolorima, sa neke inspirativnije strane, koju nam danas i putem društvenih mreža nesebično prikazuje. Kaže da je uvijek bila glavna stilistkinja, šminkerica i svetodavac, što je i nastavila primjenjivati. Razgovoru i susretu sa Bojanom uvijek se radujemo. Ljudi ispunjeni pozitivnom energijom daju nam krila za bolji u uspješniji rad. Naslovnicu ljetnog izdanja za BeautiFUL2022 krasi upravo Bojana. A kroz razgovor sa Bojanom otkrili smo par detalja koje možda do sada niste znali o njoj. 

Već duže vrijeme imamo lijepu saradnju kroz časopis BeautiFUL, te se još jednom zahvaljujemo na tome. Možete li nam reći koliko je bitno da se jedna poznata osoba koja gradi svoju karijeru, involvira u beauty svijetu i koliko je bitno biti dio toga?

Hvala i vama što mi uvijek posvetite svoje vrijeme i pažnju, zadovoljstvo mi je baviti se lijepim temama zajedno s vama. Što se tiče „involviranosti“, mislim da ja nisam adekvatna osoba za odgovor na to pitanje, obzirom da sam (zbog privatnih okolnosti, kojima radije ne bih opterećivala čitaoce), ja spriječena da učestvujem u tzv. beauty svijetu, na način koji bi bio odgovarajući za osobu koja se bavi bilo kakvim javnim poslom, čiji je napredak nužno zasnovan na interakciji, prisustvu, saradnjama, podršci i slično. Tako da – jeste vrlo važno i umnogome može pomoći ostvarivanju novih kontakta, razvoju i napretku, ali, ja sam živi dokaz da je i bez društvenog života i podrške moguće raditi, uzdajući se samo u se i u svoje kljuse.

Prošlo je neko vrijeme od našeg druženja, da li ima nekih noviteta u Vašem životu, te na čemu trenutno najviše radite?

Iskreno ne, jer opet – iz gore navedenih razloga – ja sam trenutno na svom maksimumu u pogledu kapaciteta i vremena koje ulažem, tako da nažalost nisam u mogućnosti da uvodim nikakve novine, iako su moje želje velike i kad bih samo imala prilike, vjerujem da bi noviteti bili redovna pojava u mom malom biznisu, a ovako većinu vremena maštam i samosažalijevam se. 

Spomenuli bismo i evo još jednom čestitali 5. rođendan postojanja tvog biznisa i bloga „Moda i tako to“. U svemu si posebna, pa u tematskoj zabavi koju si pripredila. Kako je sve proteklo?

Niko ne želi prosječan party, svi žele savršen party! Zahvalna sam cijelom timu koji je pratio moje želje i ideje za jednu ovakvu, bit ću skromna – savršenu organizaciju. Fotografije u ovom slučaju, zaista govore mnogo više od riječi, i ja ih dijelim sa vama kao preporuku za sve fantastične ljude koji su učestvovali u organizaciji moje tematske rođendanske proslave.

Novootvoreni Svečani salon “Bambus Loft” kao najbolji mogući izbor za sve proslave, koji osim prelijepog enterijera garantuje i vrhunsku uslugu, poslužitelje i konobare, na čiju ljubaznost vaše zvanice neće ostati imune.

Potom, famozne dekoracije Magic moment koje su bile SRCE i DUŠA ovog tematskog party-ja (Bridgerton inspired). Cvjetni aranžmani, svijećnjaci, photo wall s natpisom, pa čak i info pano na ulazu, izgledaju kao pravo REMEK DJELO. I to je ono što razlikuje prosječan party od savršenog, i posao od zadovoljstva, kad se svi učesnici trude i uživaju u onome što rade, pristupaju “zadatku” s velikom predanošću, unaprijed zaljubljeni u krajnji rezultat. 

Posebno moram zahvaliti mojoj dragoj Aidi Cvjećara Paloma Grand, ne samo za prekrasan buket koji sam dobila na poklon (sa sve zlatnom krunom među Palominim domaćim božurima) nego što nam je u zadnji čas posudila prekrasne palme kojima smo dodatno ukrasili prostor.

Ogriješih se, jer sam gore napisala da su dekoracije bile srce i duša party-ja, zato što je meni MUZIKA prepreprevažan aspekt bilo kakvog slavlja ako ne i najvažniji. Jer htjela sam da se ludo zabavimo, da plešemo, da svi znamo svaku pjesmu, da se svakoj obradujemo. DJ vjenčanja BL je savršen izbor za takve prohtjeve jer je moguće čuti baš svaku pjesmu koju želite, kad god želite, savršeno organizovati playlistu. Vrhunac večeri je svakako spektakularan nastup saksofoniste, momenat koji je oduševio prvo mene potom sve prisutne. Specijalni trenuci u toku večeri ne mogu bez specijalnih efekata, a ja sam ih birala kao kad bi desetogodišnje dijete biralo samo sebi za svoj party – daj sve! 

I vatromet i bijeli dim i balončići, sve je izgledalo bukvalno kao Disney bajka. Ako i vi želite bajkovite detalje, kontaktirajte ove divne ljude Dunje i kolači.

Šlag na kraju je TORTA, a šta drugo očigledno prelijepa ali i preukusna, pa kao što su svi prilazili da pohvale konobare, muziku i dekoracije, svi su pitali AJME KAKO JE UKUSNA TORTA, ko je ovo pravio?! Za tortu je bila zadužena Poslastičarnica Ciambella i od srca im hvala na ovoj preleposti, na srdačnosti i profesionalnosti.

Znamo da volite knjige i da Vas one čine ispunjenijom. Koju knjigu biste preporučili našim čitaocima ili koja je knjiga na Vas ostavila jak dojam i zbog čega?

Da, knjige obožavam, ranije sam čitala mnogo više. U jednom periodu to je bilo par knjiga sedmično, nisam viđala ljude samo knjige i moram priznati da je to bio lijep period. Sada mi obaveze ne dopuštaju više od jedne knjige mjesečno i jako mi nedostaje čitanje, jer knjige me hrane, napajaju, zacjeljuju mi dušu, čine me boljom osobom i gotovo da mi je nebitno kojeg su žanra i koja je tematika, knjige su jednostavno melem za moj mozak i srce podjednako – poslije svake pročitane stranice osjećam se kao da sam dobila energetsku infuziju. 

Teško mi je preporučiti knjigu, jer – čitam mnogo – a u kombinaciji s mojom memorijom zlatne ribice, ja se skoro i ne sjećam tematike knjiga, niti glavnih likova, fabule. Podsjetim se tek ako pročitam sažetak, tako da knjigu nikada ne mogu preporučiti na osnovu teme, nego svog osjećaja i osjećanja, jer (iako ne pamtim činjenice) savršeno precizno se sjećam kako sam se osjećala dok sam neku knjigu čitala i moja preporuka je, nazovimo to tako, emotivne prirode. I dodala bih mali disclaimer, ljubitelj sam mračnih tema i naučne fantastike, tako da upozorenje za one koji nisu tome skloni.

U tom kontekstu, Dvori od oraha, Ruta Tanenbaum i Srda pjeva u sumrak na duhove (Miljenko Jergović), Biblija otrovne masline (Barbara Kingsolver), Tunel (Ernesto Sabato), Smrt i njeni hirovi (Saramago, bilo šta od ovog pisca). Za razbibrigu Moja genijalna prijateljica (Elena Ferante), Bridgerton (Julia Quinn), bilo šta Den Braun i bilo šta od Zagorke, Harry Potter (K. Rowling), Game of Thrones (Džordž R.R. Martin), Tolkin sve… 

Stiglo nam je ljeto, lijepo vrijeme i haljinice, možete li izdvojiti neki brend koji je po Vama do sada izbacio najljepšu kolekciju, te koje su haljinice po Vama najveći hit ove sezone?

Zimmermann oduvijek zauvijek najljepši i nedostupan meni (pa i većini, pretpostavljam), ali u domenu high street brendova, moram reći nažalost Zara, zbog proste činjenice što takva megaprodukcija za rezultat mora imati najbolju ponudu, jer kvantitet (i relativno zadovoljavajući kvalitet za cijene) koji oni nude ne može da se nadmaši, tako da je u moru opcija i noviteta koje nude njihove kolekcije na sedmičnom nivou, uvijek mnogo gluposti ali i bisera, tako da teško da se trenutno neko može s njima takmičiti u tom pogledu.

Naslovnica časopisa BeautiFUL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE