Kozmetolog kojeg posjećuju djevojke iz susjednih država

0
1069

Ivana je poznata po svom uspješnom spašavanju i riješavanju problema na licu, te je posjećuju djevojke iz svih gradova iz regije.

Ivana Mlikota Martinović, fizioterapeut i kozmetolog, te prof. eng. jezika i književnosti. U ovom poslu je već 14 godina.

Najčešći problemi sa kojim se žene susreću su akne, hiperpigmentacija i ožiljci od akni. Ne dopustite da vam akne pokvare raspoloženje – ožiljci od akni i hiperpigmentacija mogu se riješiti uz nekoliko kozmetičkih metoda, što je i uža specijalnost Ivaninog salona. Kroz razgovor sa Ivanom saznali smo više detalja oko riješavanja problema sa aknama i hiperpigmentacijom.

Ivana Mlikota Martinović, fizioterapeut i kozmetolog.

Ne dopustite aknama da vam kvare raspoloženje, jer svaki problem se može riješiti pa tako i akne, hiperpigmentacija i ožiljci. U svom salonu nudim razne tretmane kojima se riješavaju problemi.

Znamo da svaka koža nije ista, te tako ne može se svaki tip kože isto tretirati. Ono što je bitno jeste da zakažete termin kako bismo porazgovarali i uradili detaljnu analizu pomoću Wood-ove lampe. Pored detaljne analize jako je bitno vidjeti lice i na osnovu stanja odrediti tretmane koji će pomoći koži u regeneraciji i obnovi.

Svakako da treba naglasiti da rezultate možete postići samo ukoliko slušate savjete svoga kozmetologa, te sarađujete sa njim. Jer ukoliko saradnja između kozmetologa i osobe nije ispoštovana, krajnji rezultati neće biti kao što to očekujete.

Ožiljci od akni dolaze u mnogo različitih formi i oblika, naglašavajući kožu svojom grubom, neravnom teksturom koju je teško sakriti. Tretman koji se najčešće koristi je microneedling. Microneedling terapija je minimalno invazivan tretman koji se izvodi pomoću aparata s iglicama koje lagano probadaju kožu, te na taj način potiču kožu na regeneraciju.

Istraživanjima stručnjaci su došli do zaključka da ožiljci od akni, osim što izazivaju stid, nelagodu, samokritičnost pa i anksioznost, mogu imati uticaj na ne zadovoljstvo života, posla pa i partnerskog odnosa.

Dermamelan i kozmelan tretmani koji se najčešće koriste u rješavanju hiperpigmentacije. Oni odlično rade epidermalnu kontrukciju i bore se protiv ožiljaka i bora. Jako dobro smanjuju pore i pojavu miterese, samim tim i akni.

Njega lica kod kuće

Jako bitna je osobna njega lica kod kuće. Savjetujem da se posvetite svom licu svakodnevno, kako biste imali lijep ten i zdravu kožu.

Svako jutro i večer operite lice blagim proizvodima za čišćenje.

Pored njega posvetite se zdravom načinu života i zdravoj ishrani. Jer ukoliko se ne hranite zdravo, konzumirate puno slatkiša, na vašoj koži će se odmah vidjeti promjena koja će biti signali da nešto nije uredu. Zapamtite, lice je odraz unutrašnjosti.

Piling

Na internetu možete pronaći razne recepte za „kućni piling“, što vam baš i ne preporučujem. Niti jedna koža nije ista, pa tako ne može svako koristiti sve vrste pilinga, posebno ne one koje sami pravite. Na policama marketa zaista imate veliki izbor testiranih pilinga, koji su napravljeni i namjenjeni svakom tipu kože posebno.

Najčešći sastojci koji vam se nude jesu šečer i kafa. Ova dva sastojka imaju veliku granulaciju, koja je namjenjena za tijelo. Zbog toga dobro obratite pažnju šta stavljate na lice, jer u suprotnom možete dobiti kontra efekat.

Postoje hemijski pilinzi koji se rade samo i isključivo u kozmetičkim centrima, gdje vam radi edukovana osoba. U svom salonu imam 14 različitih hemijskih pilinga i vočnih kiselina i prema tipu kože određujem tretman.

Šminka i akne

Velika dilema se vodi kada je u pitanju problematična koža, ona za koju su specifični upalni procesi, te je sklona bubuljicama i aknama. Pripadnice ljepšeg spola uvijek brine da li mogu koristiti puder kako bi prekinule nepravilnosti. Moj savjet je da ne koristite pudere dok ne riješite problem sa licem.

Apliciranjem šminke može se samo pogoršati stanje i usporiti proces regeneracije, shodno tome da je šminka teška i agresivna. Kada se riješi problem onda možete nastaviti sa korištenjem pudera.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here