Ultimativni anticelulit tretmani, hypervolt i maderoterapija

0

U kombinaciji sa našom maderoterapijom, Hypervolt je neizostavan dio anticelulit rutine svake dame koja zna šta je najbolje za njeno fizičko i psihičko blagostanje, te zavidan izgled. Velike NBA zvijezde, te vodeći svjetski sportaši kao Michael Phelps i Lindsey Vonn poklanjaju svoje povjerenje masažnim pištoljima jer uz kontinuiranu upotrebu dokazano utječu na povećanje performansi sportaša, ali i smanjenje mogućnosti za ozlijedu mišića, ističe Neira Popović.

Neira Popović, rođena je u Sarajevu 1983.godine, gdje je završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Nakon godina radnog iskustva u finansijama, odlučuje se za otvaranje Fabrika ljepote Spa&Beauty centra, kako bi se vratila svojoj prvoj ljubavi- fizikalnoj terapiji manuelnom masažom, te njezi lica i tijela.

 

Djetinstvo provedeno u Skandinaviji ostavlja pečat na njen profesionalni život, te nastoji prenijeti sve pozitivne poslovne metode i tehnike sa zapada, u svoj Spa&Beauty centar. Kontinuirane edukacije kod renomiranih balkanskih i svjetskih makeup artista, fizioterapeuta, kozmetičara, ljekara itd., rezultiraju specifičnim i individualno prilagođenim uslugama u Fabrika ljepote Spa&Beauty centru.

Neira je također poznati edukator raznih vrsta masaža, maderoterapije, te brojih tretmana za njegu lica i tijela, a Fabrika ljepote Spa&Beauty registrovani centar za pružanje istih.

Sigurna sam da su sve dame sa kojima se susrećete svakodnevno, probale, ili su čule za maderoterapiju, te da je to već godinama neizostavna tema na brojnim ženskim druženjima. Njena djelotvornost (u koju se većina vas uvjerila) i nizak cjenovni rang usluge, otvorili su joj vrata brojnih salona širom naše zemlje, i iz godine u godinu se taj broj uvećava, kao i broj zadovoljnih korisnica ove terapije.

Shodno tome, svakodnevno se razvijaju nove metode u maderoterapiji, novi alati, novi pokreti za još bolji, brži i efikasniji rezultat.

Od prvih alata za madroterapiju (oklagija), koje smo inicijalno svi ismijavali, moram priznati da smo dosegli nivo gdje je ta usluga postala najtraženija u svim salonima širom zemlje. Ponuda alata se iz godine u godinu povećava i trend kojeg nam je donijela ova 2020. godina, jeste vakumska (ili u narodu poznata kao brazilska) maderoterapija. Dodatnim stimulisanjem limfnog sistema i dubinskom aktivacijom tkiva ona pruža još bolje rezultate u odnosu na klasičnu maderoterapiju.

Maderoterapija je tehnika dubinske masaže tkiva uz upotrebu namjenski kreiranih drvenih alata. Naziv potječe od španske riječi “madera”, što u prevodu znači “drvo”, i riječi “terapia”, što asocira na “liječenje drvetom”. Maderoterapija je inicijalno bila namijenjena za opuštanje mišića, međutim naknadno su uočeni i ostali benefiti:

  • podstiče limfnu drenažu i cirkulaciju, omogućava raspad čak i fibroznog celulita (kako bi se prirodno eliminisao sa ostalim toksinima),
  • uklanja toksine (što rezultira djelovanjem na metabolizam u vidu eliminacije masnoća),
  • ubrzava metabolizam,
  • tonira i zateže kozu,
  • smanjuje obim i oblikuje figuru,
  • utječe na poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja.

Perkusivna terapija

Fabrika ljepote Spa&Beauty centar od svog osnivanja prije pet godina, postao je sinonim za najdjelotvorniju terapeutsku masažu i nezamjenjive wellness rituale. To je bila baza na kojoj smo gradili ostale usluge našeg spa centra, a prije više od tri godine smo počeli raditi i maderoterapiju. Dugogodišnja podloga koju imamo u radu terapeutskih masaža, ali i manuelnih anticelulit  masaža, dovela je do specifičnog (i definitivno efikasnijeg) pristupa maderoterapiji. Kontinuirane edukacije i ulaganja, uz dugogodišnje radno iskustvo, učinile su našu metodu prepoznatljivom, te brojimo jako mnogo zadovoljnih klijentica u Sarajevu, cijeloj državi i inozemstvu. Kako bismo maksimizirali efekte maderoterapije, uvijek nastojimo biti u toku sa svjetskim trendovima u industriji zdravlja, wellnessa i ljepote, te smo shodno tome riješili da u našu ponudu uvedemo i perkusivnu terapiju.

Perkusivna terapija najveći učinak na zdravlje ljudskog tijela manifestuje kroz poboljšanje mišićne učinkovitosti, ali i opuštanje mišića nakon napornih treninga. Hypervolt pištoljem uz pomoć 3200 udara u minuti uklanjamo bolove u vratu i ledjima, opuštamo mišiće, ali i razbijamo strukturu celulita i izbacujemo toksine iz organizma putem maksimalne prokrvljenosti koju dostižemo u toku terapije.

Velike NBA zvijezde, te vodeći svjetski sportaši kao Michael Phelps i Lindsey Vonn poklanjaju svoje povjerenje masažnim pištoljima jer uz kontinuiranu upotrebu dokazano utječu na povećanje performansi sportaša, ali i smanjenje mogućnosti za ozlijedu mišića.

Prije treninga se Hypervolt koristi za zagrijavanje mišića, ili pripremu za trening, dok u toku treninga poboljšava protok krvi u mišićima. Masaža Hypervolt uređajem nakon treninga smanjuje nakupljanje mliječne kiseline i oporavlja mišićna vlakna, što pridonosi smanjenju bola nakon upale mišića, a ujedno omogućava bolji rezultat na narednom treningu.

Ključne prednosti perkusivne terapije su:

poboljšava mišićnu koordinaciju i pokretljivost,

smanjuje vrijeme oporavka mišića (kao i bol od upale mišića),

podstiče cirkulaciju i eliminaciju toksina,

snažno djeluje na eliminaciju celulita,

a praksa je pokazala i izniman “buttlift” učinak koji posebno oduševljava sve dame.

U kombinaciji sa našom maderoterapijom, Hypervolt je neizostavan dio anticelulit rutine svake dame koja zna šta je najbolje za njeno fizičko i psihičko blagostanje, te zavidan izgled.

Dopustite nam da zajedno kreiramo najbolju verziju VAS!

Dobrodošle u Fabrika ljepote Spa&Beauty centar!

Ukoliko imate dodatne upite, stojimo vam na raspolaganju na našem Instagram profilu @fabrikaljepotespa ili telefonski na broj 065/066-067.

 

Fabrika ljepote Spa&Beauty centar

Dabrobosanska 25, Dobrinja 1, Sarajevo

065/066-067

IG: @fabrikaljepotespa

FB: Fabrika ljepote Spa&Beauty

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here