Kriolipoliza – “Cool Sculpting”

0

Suočavanje sa težinom može biti pravi izazov, a sa težinom se ljudi bore već decenijama. Ponekad, pogotovo u srednjim godinama, čak i najagresivniji programi dijeta i vježbi nisu dovoljni da bi konačno eliminisali onih par preostalih kilograma. Na svu sreću tretman kriolipolize Vam može pomoći u smanjenju obima kilaže.

Ukoliko redovno vježbate, jedete pravilno, a još uvijek ne vidite rezultate na stomaku, rukama ili nogama, kriolipoliza može da bude riješenje za Vas. Pomaže Vam da izgledate bolje ali i da se tako osjećate. U cilju preoblikovanja tijela, kriolipoliza ciljano eliminiše masti, direktno ispod kože. Sa milionima uspješnih tretmana širom svijeta, kriolipoliza može biti savršen način da Vam oblikuje tijelo kao što ste to oduvijek željeli.

Za časopis i portal BeautiFUL pišu stručnjaci iz Beauty centar „ONA“.  U prostranom i prijatnom ambijentu Vam nude najnovije tretmane sa najsavremenijim aparatima iz oblasti njege lica i tijela. Posvetite se sebi i svome tijelu, zaboravite makar na kratko, svakodnevnicu i opustite se uz profesionalne individualne tretmane najsavremenijih kozmetičkih metoda. Uvijek ljubazno i nasmijano osoblje spremno je da Vam pomogne i da Vaš izgled dovede do perfekcije.
Stručni tim beauty centra „ONA “pobrinut će se da iz centra izađete lijepi, zadovoljni i opušteni.

Šta je kriolipoliza?
Kriolipoliza, poznata kao “Cool Sculpting” je inovativna procedura koja smanjuje masti na određenim dijelovima tijela kroz jedinstven proces hlađenja.

Za razliku od tradicionalnih postupaka, kao što je liposukcija, kriolipoliza je neinvazivna i ne zahtjeva operaciju ili oporavak. Mnoge mjere mršavljenja zahtjevaju vrijeme i posvećenost za vidljive rezultate, ali kriolipoliza daje rezultate na željenim dijelovima tijela tako što ciljanjo uništava masne naslage neposredno ispod kože a to nam daje mogućnost da oblikujemo tijelo.

Kako funkcioniše kriolipoliza?
Kriolipoliza je jedinstvena procedura koja dovodi do elimimacije masnih ćelija iz tijela bez operacije i oporavka, tako što ciljano tretira problematične oblasti uz pomoć inovativnog postupka hlađenja.

Hladan proces kriolipolize kristališe, odnosno zamrzava masne ćelije ispod kože ostavljajući kožu nepovrijeđenu a izazivajući smrt potkožnih masnih ćelija. Kada ove ćelije izumru, one se prirodno ispiraju iz tijela, ostavljajući iza sebe samo glatku kožu. Podešavanje temperature se pažljivo prati da bi se spriječilo smrzavanje i oštećenje kože, stvarajući potpuno bezbjedan proces koji može efikasno da eliminiše masti koje ishrana i vježbanje ne mogu. Dokazi ukazuju da su rezultati tretmana dugotrajni, pružajući brz i jednostavan način da izgledate mnogo bolje.

Metod koristi činjenicu da su masne ćelije po svojoj prirodi veoma osjetljive na hladnoću i za razliku od ostalih ćelija, mogu da budu uništene kada se dovedu sa njom u kontakt.

Kada se masne ćelije hlade, one se kristališu a potom postepeno oslobađaju lipide. Kristali leda uništavaju membranu masne ćelije, uzrokujući njihovo pucanje.

Rezultati
Poslije prirodne apoptoze, mrtve masne ćelije se eliminišu iz tijela uz pomoć limfnog sistema i jetre. Izumrle masne ćelije će se apsorbovati prirodnim procesima tijela u periodu od 1-3 mjeseca, odnosno 4-12 sedmica nakon tretmana.

Debljina masnog sloja se poslije tretmana smanjuje za između 25 i 30%, a u pojedinim slučajevima čak i do 50%. U zavisnosti od debljine masnog tkiva potrebno je od 1 do 4 tretmana. Između tretmana na jednoj regiji idealno bilo da prođe od 4 do 6 sedmica. Prvi efekti tretmana se vide u prosjeku od 4 sedmice nakon tretmana.

Kako je broj masnih ćelija određen pri rođenju, nove masne ćelije se neće proizvoditi. Dakle, izumrle i izbačene masne ćelije ne mogu da se povrate. Povećani unos kalorija poslije tretmana, može dovesti do rasta preostalih masnih ćelija i strukture sloja masti što će ujedno i umanjiti efekat tretmana. Razuman način života je stoga neophodan da bi se održao uspjeh kriolipolize.

Da li je tretman bolan?
U odnosu na pripreme i odlazak na operaciju pod anestezijom, kao što je to potrebno za liposukciju ili zatezanje kože, ovaj proces je brz i bezbolan. Osobe tokom tretmana mogu čitati novine, pregledati e-poštu ili čak malo odspavati dok stručnjaci brinu o procesu eliminacije masnih naslaga.

Kome se preporučuje kriolipoliza?Za razliku od većine postupaka za gubitak težine koji su posebno krojeni za pojedince sa ozbiljnim viškom kilograma, kriolipoliza je savršena za osobe svih uzrasta, pola i veličine. Kriolipoliza nije namjenjena da bude kompletno riješenje za gubitak težine, međutim, umjesto toga, tretiraju se regije sa masnim naslagama koje su posebno otporne na dijete i vježbanje. Iz tog razloga, tretman nije pogodan za eliminaciju velikih količina masti kod gojaznih osoba ili da posluži kao riješenje za mršavljenje za one koji nisu blizu zdrave težine.

Dijelovi tijela koji se tretiraju kriolipolizom

Mnoge oblasti se mogu tretirati kriolipolizom, uključujući ruke, noge, stomak i leđa. U nekim slučajevima jedan tretman je dovoljan, dok drugi pojedinci mogu zahtjevati više od jednog tretmana.

 

Zakoračite ka novim izazovima sigurni u sebe! Beauty centar „ONA“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here