Plasma pen – čarobna olovka novog vremena!

0
1005

Plasma pen je čarobna olovka koja briše sve što estetski smeta na našem tijelu. Trenutno predstavlja najinovativniji tretman za zatezanje i podmlađivanje lica, gdje uklanja bore, ožiljke, fleke i tetovaže.

Za žene koje žele da budu njegovane i podstaknu svoju kožu da ponovo samostalno oživi, preporučujemo tretman s plasma penom. O čarobnim rezultatima ovog tretmana, za časopis BeautiFUL piše Dženita.

“Studio Butterfly” by Dženita Curić je master edukator za manikir, pedikir, šablonske nokte, trepavice i lice. Dženitin rad kao i ulaganje u znanje kroz edukacije i seminare je prepoznala firma Lilo Cosmetics, za koju je postala edukator. Dženita smatra da je znanje najvažniji alat i da se znanje uvijek može nadograditi.

 

 

Plasma pen tretmani podmlađivanja i uklanjanje virusnih bradavica                                       

Plasma pen je čarobna olovka koja briše sve što estetski smeta na našem tijelu. Trenutno predstavlja najinovativniji tretman za zatezanje i podmlađivanje lica. Plasma pen uklanja bore, ožiljke, fleke i tetovaže. S plasma pen tretmanom uklanjaju se staračke pjege/fleke, virusne viseće bradavice, trajno se peglaju bore, podižu se očni kapci, zateže i podiže koža, te uklanja pigmentne fleke.

Energija plazme

Ovaj uređaj koristi novu generaciju tehnologije plazmatskog mikro pražnjenja s niskom temperaturom i visokom frekvencijom. Energijom plazme utječe se na proizvodnju i sintezu elastina i kologane tako da se odmah zateže koža. Kada igla dodirne kožu proizvodi plazmu gdje dolazi do malih opektina koje ne oštećuju kožu. Dodirom igle na kožu sa temperaturom od 2000°C, pravi se opekotina veličine 0,06mm2, a mikrovaskularna tvar karbonizuje i stvrdnjava bez krvarenja, gdje nastaje ugljična tačka koja štiti kožu od infekcije. Na tom mjestu nastaje mala krastica koja će proći uz lagano crvenilo u roku 7 dana i to bez ožiljaka.

Prednost lift efekta FIBROBLASTI (podizanje očnih kapaka) u odnosu na hirurški zahvat jeste da se ovaj tretman može raditi u svakom kozmetičkom salonu. Rezultati su vidljivi vrlo brzo, gdje i sam klijent ne krije zadovoljstvo uspjeha tretmana.

Svrha i rezultati tretmana

Tretman plasma energije (jonizujući gas koji se sastoji od jona, neutralnih čestica molekula i elektrona) daje rezultate odmah i stvara lifting efekat, što čini veliku prednost ovog tretmana. Svrha i rezultat tretmana je da se plasma energijom stimulišu regenerativni procesi u koži, koji podstiću sintezu kolagena i elastina. Uz pomoć seruma se povećava apsorpcija aktivnih supstanci, gdje se po završetku tretmana vide apsolutno pliće bore, zategnuta koža i uklonjene fleke. Ovaj tretman je namjenjen za sve tipove kože muškarca i žene. Trajanje tretmana zavisi od onoga šta sve želite ukloniti kao i koliki je problem, ali u suštini ne traje duže od standardnog kozmtičkog tretmana.

Proces tretmana

Tretmani se rade u lokalnoj anesteziji, oporavak poslije tretaman je nekoliko dana, gdje na lice već nakon 3 dana možete da staviti puder. Ne smijete da skidate krastice nastale tretmanom, one same moraju da otpadnu. Vaš kozmetičar će da Vam objasni kako njegovati dio koji je bio tretiran.

Plasma pen uklanja:

Ukljanja bore oko očiju,

zateže opuštenu kožu kapaka,

uklanja pušačke bore oko usana,

uklanja bore na čelu,

uklanja staračke pjege,

uklanja virusne i viseće bradavice.

Osobama koje nemaju hrabrosti upustiti se u ovu avanturu preporučuju se kreme za bore, te kozmetički klasični tretmani kao što si: tretmani 40plus, luxuzni lifting anti age tretmani koji su bezbolni i nemaju vidljive povrede nakon korištenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here