HomeLifesylePopis stvari koje se trebaju nalaziti u tvom koferu na putu...

Popis stvari koje se trebaju nalaziti u tvom koferu na putu do zasluženog odmora

Kako bi tvoje vrijeme provedeno na plaži bilo savršeno, potrebno je razraditi dobru strategiju. Sam odabir stvari koje ćeš ponijeti sa sobom ovisit će o više faktora – koliko dugo planiraš biti na plaži, u kojem društvu, hoćeš se samo sunčati ili planiraš i neku drugu aktivnost. Savjetujemo ti da napraviš popis stvari uz koje će ovo ljeto biti baš onakvo kako si ga i zamišljala!

Prije nego se krenete spakovati vrlo bitno je da ponesete svoje lične dokumente i novac.

Krema za sunčanje

Iako već i vrapci na grani znaju da se bez nje ne smije izlagati suncu, vrijedi ponoviti još jednom – ona je neizostavno sredstvo za zaštitu tijela i lica od UV zračenja, bez kojeg ne smiješ otići na plažu. Zdravlje kože je uvijek na prvom mjestu. Najbolje bi bilo da biraš onu koja najbolje odgovara tvojem tipu kože.

Torba za plažu

Boja i materijal od kojeg je torba izrađena ovisi isključivo o tvojem ukusu. Najbitnije je da je ona čvrsta i dovoljno velika kako bi u nju stalo sve što ti je potrebno. Nemoj zaboraviti da u nju trebaju stati ručnici, a dobro bi bilo da sadrži i tajni pretinac u koji možeš staviti osobne stvari dok se bezbrižno brčkaš u moru.

Šešir

Kako bi zaštitila glavu, poslužit će elegantan slamnati šešir. Koju boju, veličinu oboda i s kojim modnim dodatkom ćeš ga izabrati, prepuštamo tebi. Njegova glavna svrha je da služi kao zaštita glave i lica od sunca.

Peškir

Jako bitna stvar koju morate da ponesete kada krenete na plažu, kako bi Vaše ležanje i odmaranje bilo pun pogodak.

Naočale

Kako bi dodatno zaštitila oči, investiraj u kvalitetne sunčane naočale.

Kupaći kostim

Najbitniji ljetni odjevni predmet je kupaći kostim. Preko njega možeš obući pamučnu tuniku ili se zamotati velikom maramom namijenjenom za plažu.

Marama za plažu

Manje marame možeš iskoristiti za prekrivanje ramena kako ne bi izgorjela od jakih sunčevih zraka.

Obuća

Vrlo bitna je i obuća, za koju je najbitnije da je udobna i napravljena od prirodnih materijala, japanke, espadrile ili sandale.

Rekviziti za igru

Ako želiš osigurati dodatnu zabavu pored kupanja, sebi, prijateljima i svojoj obitelji, ponesi rekvizite za igru, na primjer karte, loptu, knjige, peraje, maske za ronjenje, itd.

Ležaljka

Još jedna stvar koju ne smiješ izostaviti su ležaljke, koje će ti boravak na plaži učiniti ugodnijim. Možda nećeš primijetiti da se tijekom bezbrižnog brčkanja u moru, tvoje tijelo znoji i gubi vodu.

Voda

Kako bi spriječila dehidriranje, ponesi sa sobom bočicu vode, domaćeg čaja ili svježeg soka. Savjet više – bocu prije odlaska na plažu stavi u zamrzivač i čekaj da se potpuno zamrzne. Takvu  je ponesi na plažu i napitak će ti ostati hladan barem par sati.

miss7zdrava.24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE