HomeLifestyleLagane frizure koje možete uraditi za samo jednu minutu! 

Lagane frizure koje možete uraditi za samo jednu minutu! 

Jutra mogu biti teška, ali uz pomoć ovih frizura bit će malo lakša!

Jutra predstavljaju period dana kada imamo najviše obaveza i najmanje vremena, zbog čega je rutina ljepote zadnja na listi prioriteta. Ali iako nemate vremena, ne znači da ne možete napraviti divnu frizuru. Evo nekih od najlakših frizura ako žurite na posao koje se mogu napraviti u roku od jedne minute. 

Frizure za kratku kosu 

Mokra frizura

Jedan od glavnih razloga zašto dosta žena skraćuje kosu je radi malo vremena koje imaju da se spreme. Iskoristite prednosti kratkih frizura ovim ‘wet’ izgledom. Navlažite kosu i počešljajte je prema nazad i iza ušiju. Malo gela i nećete se morati brinuti za kosu! 

Pletenica s prednje strane

Volimo lagane pletenice. Evo jedan trik (pogotovo ako su vam šiške danas neposlušne): napravite francusku pletenicu ili uvijenu pletenicu s jedne strane, prebacite na drugu i zakačite ukosnicom ili svežite elastičnom gumicom pored uha. Malo spreja držat će je na mjestu. 

Dodajte volumen 

Jedan od najlakših načina da stilizirate kratku frizuru je da dodate volumena. Ako vam je kosa duža s gornje strane, nekoliko uvijenih pramenova i gel će biti sasvim dovoljni. Upalite uvijač ili peglu za kosu ili stavite nekoliko viklera dok perete zube. Kad završite samo stavite malo spreja ili gela i gotovi ste. 

Frizure za srednju dužinu kose

Trake za kosu

Počešljajte kosu i stavite traku ili raif koji će čuvati neposlušne dlake, stavite malo spreja ako treba. Ostavite malo kose s prednje strane ili zavežite kosu ako želite rep. 

Ispletena pundža 

Podijelite kosu po sredini i ispletite obje strane (nije bitno kojom vrstom pletenice). Sastavite krajeve i zavijte u pundžu na vratu. Učvrstite frizuru elastičnom gumicom. 

Brza twist pundža

Imate neposlušnu kosu ili nekoliko dlaka? Uzmite dio kose, zarolajte oko prsta i zakačite ukosnicom. Ostatak kose uzmite i napravite neurednu pundžu. 

Frizure za dugu kosu 

Pletenica sa maramom

Ova frizura s modne piste veoma je šik i iznenađujuće lagana za napraviti. Svežite niski rep jednim krajem svilene marame (možete koristiti i elastičnu gumicu ispod). Podijelite rep u dva dijela i pletite uz pletenicu. Kad vam ostane centimetar marame zavežite pletenicu. 

Frizura s ukosnicama

Još jedan glamurozni stil koji je lagan za napraviti: počešljajte nešto kose iza uha i zakačite ukosnicama. Možete koristiti i dvije ukosnice ili uh staviti u X. 

Svezani rep

Svežite kosu u rep, nekoliko je puta zavrnite kao da ćete je svezati u pundžu. Provucite krajeve kroz gumicu i svežite maramu. Provucite samo jedan dio tako da krajevi vise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE