HomeLjepotaLaserska epilacija i hemijski pilinzi su dva najtraženija tretmana u Svjetlost beauty...

Laserska epilacija i hemijski pilinzi su dva najtraženija tretmana u Svjetlost beauty centru

Svjetlost beauty sarajevo – centar za ljepotu i njegu lica i tijela

Uporne dlačice kao da rastu tamo gdje ih najmanje želimo. A često je naša koža zbog njih tamnija, neujednačenog tena, strukture, iziritirana i upaljena. Postoji li rješenje za trajno uklanjanje dlačica? POSTOJI! Lasersko uklanjanje dlaka ili laserska epilacija tretman je koji će vam spasiti život. Lasersko uklanjanje dlačica nudi trajno rješenje. Diodni laser je omiljeno sredstvo za trajno uklanjanje dlačica jer emitira svjetlost na valnoj dužini koja se najvećim dijelom apsorbira u folikulu ili korijenu dlake.

Glavna razlika između ostalih laserskih tretmana i tretmana s diodnim laserom jest u tome što svjetlosna zraka cilja na desetke dlačica odjednom, što smanjuje broj tretmana potrebnih za završetak cijelog postupka.

Kada su dlačice u pitanju, govorimo o neprijatelju broj 1 za većinu žena. Britvice, vosak, kreme, depilacija lica, depilacija pazuha, iziritirana bikini zona postali su sastavni dio života gotovo svake žene koja zna koliko je naporno održavati kožu uvijek prekrasno glatkom i bez dlačica, a o uštedi vremena se ne treba ni govoriti. Na lasersku epilaciju dolaze jednako i žene i muškarci kojima je jedno od najkritičnijih područja brada, odnosno, vrat zbog čestih iritacija uzrokovanih brijanjem. Često tretman rade i na području prsa te na gornjem dijelu leđa.

Hemijski piling

Hemijski piling je najbolji odgovor na pitanje kako da postignete efekat zadivljujući gotovo kao i face-lifting. Hemijski piling je medicinski tretman u toku kojeg se na kožu nanosi rastvor određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože. Ovaj postupak omogućava obnavljanje  uklonjenog sloja novim i zdravijim slojem kože. Mogućnost vraćanja mladolikog izgleda neinvazivnim metodama svima je iznimno privlačna. Razlog je to zbog kojeg su hemijski pilinzi vrlo popularni u tretiranju i redukciji znakova starenja. Posebnost hemijskih pilinga je visoka koncentracija različitih kiselina čiji je omjer pomno biran. Najčešće je riječ o alfa-hidroksilnim kiselinama (AHA poput glikolne kiseline), beta-hidroksilnim kiselinama (salicilna kiselina, također poznatu i kao BHA) ili fenolu kao sredstvu za eksfolijaciju. Sam hemijski piling koji se stavlja nema reakciju samo tog dana kad se stavi, već u potkožju djeluje sljedećih 2 sedmice, tako da razmak nanošenja hemijskog pilinga može biti najučestalije na svakih 14 dana, ako je riječ o profesionalnom tretiranju.

Kome pomažu i kako djeluju?

Hemijskim pilingom rade anti age tretmane, rješavaju akne, ožiljke hiperpigmentacije, te u kombinaciji s još nekim tretmanima rješavaju probleme rozaceje i kuperoze. Njihovo djelovanje sastoji se u tome, da uklone gornji mrtvi sloj stanica kože i time prodiru u dublje slojeve kože, gdje djeluju na ubrzanu obnovu kolagena koji je najvažniji za izgled i čvrstoću kože (kod anti age tretmana). Kod akni utječu na regulaciju lučenja sebuma, te smiruju upale na koži. Kod hiperpigmentacija djeluju tako da uravnotežuju lučenje melanina i i sprečavaju njegovo grupiranje na površini kože i izbjeljuju kožu od sunčanih mrlja ili flekica nastalih nakon loših istiskivanja akni.

Šta hemijski piling može da uradi?

Hemijski piling se često koristi čak i za ublažavanje finih linija ispod očiju i oko usta. Bore nastale od sunčanja, starenja i naslednih faktora mogu se ublažiti ili čak eliminisati ovim postupkom.

Predrasude

Postoje predrasude o tretmanima s AHA kiselinama. Klijentice vrlo često krivo pretpostavljaju, da su to agresivni tretmani koji ne sadrže prirodne sastojke, te ih izbjegavaju. Međutim, kvalitetan kiselinski (hemijski) piling, odličan je tretman koji uz malo truda i strpljenja (potrebno je napraviti seriju tretmana) može riješiti razne kožne probleme i klijente učiniti zadovoljnima. Ako imate sivkasti ton kože, rano su vam se pojavili znakovi starenja ili imate problem s aknama, javite se njihovim stručnjacima. Detaljnom profesionalnom analizom kože utvrdit će se stanje vaše kože prema kojim će njihovi stručnjaci u dogovoru s vama odlučiti o najboljem tretmanu.

Za sva dodatna pitanja o ovim popularnim tretmanima obratite se na broj 033 821 921 ili na mail beuty@svjetlost.ba rezervišite svoj termin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE