Lejla Suljić: Doživite Bali u Sarajevu!

0
296

Terapiju i čistu egzotiku s Balija, relax masažu s daškom tradicionalnog umijeća s dalekog istoka doživite u Herbal Spa u Sarajevu.

Lejla Suljić, marketing menadžer za Herbal Group

Lejla Suljić je rođena 1996 godine u Sarajevu, supruga je i majka. Po struci je bachelor pedagogije, ali već 4 godine radi kao marketing menadžer u Herbal Group-u. 

Herbal Spa članica Herbal Group, međunarodni je brend i vodeći je u oblasti spa usluga u Bosni i Hercegovini, sa jedinstvenim konceptom beauty i relax tretmana. Herbal Spa ima 36 poslovnica u Kuvajtu, a uskoro se otvaraju tri nova centra u Saudijskoj Arabiji i Bahreinu. Herbal Spa nudi više od 25 vrsta masaža kao i parna kupatila za relaksaciju. Beauty program obuhvata tretmane lica, depilacije, njegu tijela i kose, manikir i pedikir. Jedini na tržištu ima u ponudi marokansko kupatilo, uz tunižansko, herbal, jagoda, čokoladno i lavanda kupatilo. U razgovoru sa Lejlom, menadžerom Herbal Group, prenosimo vam iskustva njihovih klijenata. 

Čuli smo, priča se po Sarajevu, u naš grad stigle maserke i maseri sa otoka Bali u Indoneziji. Pa to moramo probati. Nije nam dugo trebalo da se najavimo u Herbal Spa i rezervišemo termin za jednu “sasvim običnu” relax masažu i masera sa Balija.Dočekalo nas je ljubazno osoblje, soba za masažu ispunjena mirisima eteričnih ulja, svijeće, opuštajuća muzika. Ugodno i umirujuće.

Napetost koju smo donijeli sa sobom je već upola manja.

Tradicionalni pozdrav sa Balija, beskrajno srdačan osmjeh, i masaža može da počne. Nakon toplih ručnika i blagog zagrijavanja, maser s lakoćom pronalazi bolne tačke na leđima, između lopatica, na vratu, a onda i u rukama, nogama, na stopalima.  I svaki put kada vješte maserske ruke pronađu umor u tijelu, bilo prstom, otvorenim dlanom ili podlakticom, pritisak je uvijek s mjerom, ni prejak ni preblag, ali dovoljan da ga otkloni. Kao da nam čita misli. Želimo “relax”, dobit ćemo ga.

Kakva god da je napetost, ona nestaje. A nakon što nestane, osjetite pojačanu cirkulaciju krvi i povratak energije u tijelo.


Kasnije ćemo pročitati na www.herbalspa.ba da “ova masaža stimulira parasimpatički nervni sistem koji se naziva i sistem za odmor i digestiju. Relax masaža također povećava cirkulaciju krvi i stimulira limfni sistem tijela, koji čisti toksine našeg organizma, tako da ova masaža ima i detoks djelovanje”.

Da je tako uvjerili smo se. Ne znamo koliko je ključnih tačaka koji čine limfni sistem tijela, ali imamo osjećaj da su vještim prstima i dlanovima za sat vremena koliko je trajala masaža kompletnog tijela od tjemena do nožnih prstiju – sve pronađene.

Bilo je to samo naših sat vremena terapije koja nam je toliko bila potrebna i čiste egzotike sa Balija. Ćaskamo na odlasku sa maserom, koji nam otkriva da je tajne tretmana koji liječe dušu i opuštaju tijelo naučio od svoga djeda na Baliju, a da je ekspertizu usavršio u Kuvajtu pod budnim okom vrhunskih profesionalaca.


Kažu da tijelo i koža pamte, i zato u ovakvim prilikama osjećaj teško vara. Čini nam se da je naš maser klasičnoj relax masaži kakvu poznajemo udahnuo svog tradicionalnog umijeća sa dalekog Istoka, i tehnike masaže koja nosi ime otoka sa kojeg je potekao.

Kako god, mi smo naš cilj ispunili. Duboka mišićna napetost taložena sedmicama je nestala, stresa uzrokovanog svim i svačim kao da nikad nije ni bilo.


Bilo nam je lijepo, i što je najvažnije još ljepše se osjećamo. Otišli smo po “sasvim običnu” relax masažu. Dobili smo nezaboravnu egzotiku sa Balija. Na odlasku dogovaramo novi termin za sedam dana.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here