Selma Burnić: Najjednostavniji put do duge i lijepe kose uz Hair Extensions 4 you

0

Ukoliko se pravilno uradi nadogradnja, vaša kosa se ne oštećuje. Od ključne važnosti je kvaliteta kose, mora da bude 100% prirodna i da se pravilno aplicira. 

Selma Burnić, frizer

Selma Burnić, frizer koja je kao dijete stvorila ljubav prema ovom poslu. Svoj prvi salon je otvorila sa samo 20 godina, iako su joj očekivanja bila velika, realnost je nadmašila sve, te je nakon samo četiri mjeseca otvorila i drugi salon. To je peti salon u njenoj porodici, tako da može reći da im je ovaj posao u krvi. 

Kvaliteta kose je možda najvažniji segment u cijeloj nadogradnji, kosa mora biti 100% prirodna, bez dodatnih silikonskih vlasi. SH studio radi sa najkvalitetnijom prirodnom ruskom kosom. To je kosa koja se ne mrsi, lako se raščešljava i što je najvažnije lijepo se uklapa s kosom klijenta, tako da sve izgleda prirodno i u većini slučajeva se ta nadogradnja i ne primijeti. Ruska kosa sva raste u istom smjeru i jednaka je od korijena do krajeva i takvu možete naći u Hair Extensions 4 you.

Prije svega recite nam nešto o vašem salonu i vašem dugogodišnjem radu?

Naš salon je prepoznatljiv po tome što ne radimo sve usluge kao i klasični saloni, mi smo bazirani na koloru, tretmanima i nadogradnji, tri segmenta u kojima se maksimalno trudimo ispoštovati sve novitete i želje klijenta.

Znamo da u vašem salonu imate nešto jako zanimljivo kada je u pitanju duga kosa, a to su ekstenzije koje radite. Recite nam nešto više o vašem iskustvu u ovoj branši?

Ono što dosta klijenata ne zna jeste da nadogradnja ne oštećuje kosu (ukoliko se pravilno odradi), a to podrazumijeva da kosa mora biti 100% prirodna, da se pravilno aplicira (salon koji nudi nadogradnju mora da bude specijalizovan za taj dio posla) i naravno da klijent kući održava kosu, po uputama frizera.

Spomenuli ste da je kvaliteta ekstenzija od velike važnosti, s kojim ekstenzijama vi radite  i koje su po vama najbolje na našem tržištu ?

Kvaliteta kose je možda najvažniji segment u cijeloj nadogradnji, kao što sam rekla, kosa mora biti 100% prirodna, bez dodatnih silikonskih vlasi. Naš salon radi sa najkvalitetnijom prirodnom ruskom kosom. To je kosa koja se ne mrsi, lako se raščešljava i sto je najvažnije lijepo se uklapa s kosom klijenta, tako da sve izgleda prirodno i u većini slučajeva se ta nadogradnja i ne primijeti. Ruska kosa sva raste u istom smjeru i jednaka je od korijena do krajeva i takvu možete naći u Hair Extensions 4 you.

Kakve sve ekstenzije Hair Extensions 4 you imaju u svojoj ponudi, i s kojima vi najviše volite radit?

Hair extension 4 you nudi jako velik izbor nadogradnje, od klasične svima poznate, keratinske nadogradnje, do klipsi, tape in nadogradnje, te sirove kose za ice tehniku.  Prate sve nove trendove i imaju u svojoj ponudi sve ono sto jednom frizerskom salonu treba da ima na jednom mjestu. Jako su uslužni i prijatni, s njihovom uslugom sam prezadovoljna.

Znamo da imamo danas i neke nove tehnike kada je instalacija ekstenzija u pitanju, možete li nam reći koje su to tehnike koje najčešće koristite?

Djevojke najčešće traže keratinsku nadogradnju jer može da traje od 4-6 mjeseci, tako da djevojke koje nisu iz BiH mogu sebi priuštiti te dolaske frizeru. Ukoliko je tanka kosa i potreban je volumen i gustoća, u dosta slučajeva radimo tape in nadogradnju. Svakom klijentu posebno pristupamo i saslušamo njegove želje, te na osnovu toga krećemo u realizaciju.

Kako su vaši klijenti zadovoljni s ovim ekstenzijama, te možete li nam reći koja je trajnost ekstenzija? Na koji način se održavaju? 

Što se tiče klijenata reakcije su uvijek iste, pozitivno su iznenađene jer očekuju dosta teže održavanje nego što zapravo jeste. Zato i jeste bitan kvalitet nadogradnje, pravilno apliciranje i da klijentu objasnite kako da održava samu nadogradnju. Postoje posebne četke za rasčešljavanje sa prirodnom dlakom, tako da ne dolazi do petljanja i kidanja kose. Također je jako važno da se koriste maske, regeneratori, sprejevi za rasčešljavanje i zaštita od toplote, kako bi trajnost nadogradnje bila što duža.

Da li postoji mogućnost da kada se ekstenzije skinu, lageruju, da se nakon nekog vremena ukoliko se klijent odluči ponovo stave?

Naravno, to i jeste cilj nadogradnje, da jednu kosu možete više puta koristiti. Nije suština svakih 4-6 mjeseci plaćati masovno nadogradnju, nego imati jednu koja se može ponovo vratiti. Naravno, to ovisi od održavanja kose klijenta, zato je važno objasniti sva pravila klijentu kako ne bi došlo do uništenja nadogradnje. Kao što sam rekla, kosa je 100% prirodna i kako možemo svoju kosu oštetiti, tako možemo i nadogradnju.

Možete li nam reći koliko ste zadovoljni suradnjom s Hair Extensions 4 you i biste li ih preporučili svojim kolegama?

Hair Extension 4 you je jako ozbiljna firma. Ono što je možda najvažnije frizerima jesu brzi odgovori, jer smo uvijek u nekim žurbama i ne možemo sebi priuštiti dopisivanja i traženje nijansi po par dana. Tu su oni da nam pomognu, pa čak i slanjem više nijansi u pošiljci. Moja iskrena preporuka za njih i nadam se dugoj saradnji s njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here